Soyunan kadına cesur, cesaretli, özgür, ilerici ve çağdaş kadın diyerek, topluma empoze edenler maalesef kazandılar.

Kimsenin giyimine, davranışına karışmıyorum ama toplum ahlakının bozulmasından endişe ediyor ve eleştiriyorum.

Daha çocuk yaştalar, davranışlarını bile kontrol edemezken; yatak odası kıyafetleriyle, göbek açık, sırt açık, mini etek, derin dekoltelerle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz, gerçekten edep dışı kıyafetlerle, vücutlarını fütursuzca çok rahat sergiliyorlar.

Sorsan kimin kızısın diye, muhtemelen tanıdığımız mazbut, kendi halinde bir arkadaşımızın kızı olduğunu söyleyecek. Uyarıda bulunmak için; “Evladım bu halin, ne Türk töresine, ne ait olduğun dine, ne de toplum ahlakına uymaz” desen, gök kubbe başına yıkılır alimallah. Elinde cep telefonu, “Yetişin sakallı amca, ağabey beni taciz etti.” İnanın sorgu sualsiz derdest edilir, bir de linç tehlikesi altında, polis merkezinde alırsınız soluğu. Düne kadar size saygı duyanların zihinlerinde dahi değişime uğrar, çek sündür edilirsiniz. Derdinizi anlatana kadar, epeyce bir dört duvar arasında kalıverirsiniz.

Bekaret yaşının 14'lere indiği, hatta artık önemsenmediği, evliliklerin azalıp boşanmaların arttığı, evlilik yaşlarının yükseldiği, en önemlisi de evliliklerin pamuk ipliğine bağlı olduğu bir dönemde yaşıyoruz.

Karı koca tahsilli, eğitimli, ikisi de çalışıyor ve şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanmışlar ama hala aynı evde birlikte yaşıyorlar. Kimse kimsenin nereye gidip nereden geldiğine, hatta kiminle oturup kalktığına karışmıyor. Aynı çatı altında ve çevreye aile görüntüsü vermeye devam ederken, çocuklarının bu konuda çok anlayışlı davrandıklarını söyleyebiliyorlar. Çünkü çocuklar ABD filmlerindeki aile modelini kendi evlerinde yaşadıkları için garipsemiyorlar.

Anne baba, biz arkadaş olarak daha mutluyuz diyerek, yaptıkları yanlışı ve çarpıklığı savunabilecek kadar zavallılar.

Devletin dul olan kadınlara tanıdığı haktan yararlanmak için, emekli olan babası öldüğünde para alabilmek için hemen kocasından boşanıyor ama aynı evde, aynı yastıkta beraber yaşamaya devam ediyor sözde uyanıklar..

Çocuklar kulaktan değil gözden öğrenirler. Siz istediğiniz kadar anlatın, onlar sizde gözleriyle şahit oldukları yaşantı modelini beyinlerine kazıyorlar.

O durumda feveran etmeyin, bu nasıl neden diye söylenmeyin, ektiğinizi biçeceksiniz. Tüm bu olumsuzluklarla birlikte büyüyen çocuk, yarın açık da giyinecek, bonzai de çekecek, saygısız da olacak, ailesine ve topluma faydasız birey olarak asalakça yaşayacaktır.

Siz Allah'a isyan ederek gayrı ahlaki yaşarsanız ve milletin hakkını usulüne uygun ama haram yiyerek çocuklarınızı yetiştirirseniz, inanın huzur evlerinde dahi huzursuz yaşamayı hak edersiniz.

Hangi Din ya da Millete mensup olursanız olun, toplumu ayakta tutan ailedir. Hele hele Türk ve Müslümansanız aile zaten sizin her şeyiniz olmalıdır.