Coronavirüsün ortaya çıktığı, Çin'in Vuhan şehrindeki pazarda yarasa, yılan, kurt, timsah, tilki, tavus kuşu gibi hayvanların, yüzülmüş olarak tezgahlarda sergilendiğini izlemeyen kalmamıştır.
Coronavirisü oluşturan sebebin, Çin halkının beslenme kültürü mü olduğu yoksa virüsün laboratuvar ortamında mı üretildiğini kesin olarak kimse, en azından bizler bilmiyoruz. Başlangıçta yarasa çorbasından insanlara geçtiği söylense de Çinliler ilk defa yarasa çorbası içmiyorlar.

Wuhan’da işlenmiş etler ve canlı hayvanların yanı sıra, yılanların da yenmek için satıldığını izledik. Bu yılanların genellikle vahşi doğada, yarasa avlayarak beslendiği söylenen ve çok bantlı yılan türü olan bungarus olduğu ifade ediliyor.

Bir kısım bilim insanı, virüsün yarasalardan değil de yılanlardan ortaya çıktığı sonucuna vardıklarını açıkladılar. Yapılan araştırmaya göre, Çin’in Wuhan kentinde hastaneye kaldırılan ilk hastaların, çoğunluğunun deniz ürünleri toptan satış pazarının çalışanları veya müşterileri olduğuna dikkat çektiler.

Hayvanlar alemindeki türler kendi aralarında etkileşimleri yaşadıktan sonra, bu sebeple oluşan virüsün insanlara bulaşmış olabileceği söylenmekte. Hastalığın kaynağı olabilecek ihtimaller arasında, yarasalar ve rakunlar da bulunuyor; dolayısıyla şu anda kesin kaynağı söylemek mümkün değil. Hatta hayvan kaynaklı olmama ihtimalinin daha ağır bastığını, belki de zaman içinde konuşuyor olacağız.

Fakat en azından şu an için, paylaşılan net bir sonuç ve delil olmamasından dolayı, bir ihtimal belki de en güçlü olanı, bu virüsün laboratuvar ortamında oluşturulabileceği düşüncesi. Dolayısıyla akıllara ABD ve küreselci güçler geliyor.

SARS, H1N1 ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi birçok hastalığın biyolojik savaş kapsamında laboratuvarlarda üretildiği iddiaları dikkate alınırsa, yeni Corona virüsünün de üretilmiş olabileceğinin ihtimal dahilinde olduğu anlaşılıyor.

Küreselcilerin, dünya nüfusunu azaltmak için çaba sarf ettikleri, her dönemde iddia edilmiştir. Terör Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ ile Güvenlik ve Strateji Uzmanı Erhan Çalışkan, bu virüsün Amerika bağlantılı bir biyolojik savaş olduğunu düşündüklerini söylüyorlar.

Çalışkan; “Çin, ABD'nin tahtını sallayan ülke. Bu nedenle ABD, Çin'de aniden ortaya çıkan bu virüsten sorumlu olabilir. ABD'nin, Çin'i durdurmak için sadece ekonomik değil biyolojik savaşı da kullandığını düşünüyorum. Çünkü bu virüs normal bir virüs olamaz" diyor.