Akşehir’de mütevazı duruşu ve beyefendiliği ile tanınan Ahmet Gürel Tekelioğlu, 41 yıllık çalışma hayatının bir yılını Akşehir Belediye Başkanı olarak geçirmiştir.

Ahmet Gürel Tekelioğlu, 12 Ocak 1936 tarihinde Abdulkadir Bey ve Menduha Hanım’ın evlatları olarak dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Akşehir’de, liseyi ise Konya Erkek Lisesi’nde okumuştur. 1964 yılında Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur.

Askerliğini Aydın’da tamamladıktan sonra Ankara Merkez Bankası Kambiyo Permi Servisi’nde göreve başlamıştı.

22 Ağustos 1964 tarihinde Türkçe Öğretmeni Işılay Çakıroğlu ile yaşamını birleştirmiştir.

1966 yılında babasının vefatı sonrası Akşehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerinin aşırı ısrarı ile Ankara’daki görevinden ayrılarak Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği görevi ile Akşehir’e yerleşmiştir. Böylece çok arzu ettiği baba ocağını tüttürme dileğini gerçekleştirmiştir. Bu tarihte eşi Işılay Hanım, Ankara Yıldırım Beyazıt Ortaokulu’ndaki görevinden Akşehir Ortaokulu’na atanmıştır.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği’nden emekliye ayrıldıktan sonra 1980 askeri darbesi sonrasında 1 Mart 1983 tarihinde Akşehir Belediye Başkanlığı’na getirilmiştir. Yaklaşık bir yıl bir ay Akşehir Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 30 Mart 1984 tarihinde bu görevinden ayrılmıştır.

Daha sonra Ahmet Gürel Tekelioğlu, Akşehir Ticaret Borsası’nın yapılandırılmasında görev almış ve Borsa Genel Sekreteri olarak görev yapmıştır.

1998 yılında 41 yıllık kamu hizmeti sonrası emekliye ayrılmıştır. 41 yılının 32 yılını Akşehir’e hizmet ederek geçirmiştir.

Tekelioğlu aynı zamanda ressamdı. Boş zamanlarında yağlı boya, sulu boya çalışmaları yapmıştır. Akşehir Matbaası 2005 yılı takvim yapraklarında Ahmet Gürel Tekelioğlu’nun “Akşehir Sokakları”nı içeren yağlı boya tablolarına yer vermiştir. Ayrıca yağlı boya ve sulu boya resimleriyle Akşehir Nasreddin Hoca Festivallerinde iki ayrı kişisel sergi açmıştır.

Akşehir’de kurulan tüm derneklerin ve kooperatiflerin kuruluşunda Tekelioğlu yer almıştır. Bunlardan bazıları; Ticaret Lisesi, Yem Fabrikası, Mermer Ocakları, Göl Kooperatifi ve Lions Kulübü’dür. Bunların kurucu üyeliğini yapmıştır.

Ahmet Gürel Tekelioğlu, 4 Nisan 2019 tarihinde Akşehir’de vefat etti ve Nasreddin Hoca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tekelioğlu’nun Abdülkadir Kerem, Şevket, Mehmet Gürel adlı üç oğlu bulunmaktadır. Oğulları evli, birer evlat sahibi olup yaşamlarını İstanbul’da sürdürmektedirler.

Doğa düşkünü olan Ahmet Gürel Tekelioğlu için Akşehir doğası, yaşamının ayrılmaz parçasıydı. Doğa yürüyüşlerinin yanı sıra Akşehir Gölü’nde yaptığı balık ve kuş avlarının fotoğrafları bugüne yadigar kalmıştır. Yani o güzel insanlar o kuşlarla birlikte uçup gittiler. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.

Not: Yazımızın hazırlanmasında değerli bilgilerle katkı sağlayan Akşehir hanımefendisi eşleri Işılay Tekelioğlu öğretmenimiz ile ailesine sağlıklı ömürler diliyorum.