Muhalefette yer alan partilerden CHP, İYİ PARTİ, SP ve DP; 27.dönem milletvekili genel seçimleri için beklenen ittifak kararını aldılar. Karar perşembe günü resmen açıklanacak.

24 Haziran'da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde bir arada hareket edecek olan 4 partinin bu ittifakı, cumhurbaşkanlığı seçimini kapsamıyor. İttifakın adının da, resmi açıklamada duyurulması bekleniyor.

İTTİFAK DURUMUNDA KONYA'DA MV DAĞILIMI NASIL OLUR ?

Bilindiği gibi 24 Haziran seçimlerindeKonya 15 milletvekili çıkaracak. İttifakı oluşturacak olan partiler, ittifak stratejisi gereği, bazı illerde seçmenlerinden, ittifak ortağı oldukları bir diğer partiye oy vermelerini isteyecekler. Bu durumda, Konya'dan seçilecek olan 15 milletvekilinin partilere dağılımı konusunda birbirinden farklı ihtimaller olabilir. Bunlardan bir tanesi de; AKP oylarının desteğiyle MHP'nin ve CHP oylarının desteğiyle de İYİ Parti'nin 2'şer milletvekili çıkarması. Artık baraj kaygısı olmayan Saadet Partisi'nekaçacak oylarla sonuç; AKP'den 9, MHP'den 2, İYİ Parti'den 2 ve SP' den de 2 milletvekili şeklinde tezahür edebilir.

Bu olasılığı 'Cumhur İttifakı'na nifak sokmak' olarak değerlendirenler olabilir. Şunun altını çizeyim; bu bir TEMENNİ DEĞİL, ÖNGÖRÜDÜR.

Bir rivayete göre Nasreddin Hoca, Akşehir ‘de göl kenarında yoğurdunu yedikten sonra bakracını gölde çalkalamak istemiş. Bunu gören hemşehrisinin ne yaptığını sorması üzerine de ''Görmüyor musun be adam'' demek yerine, ''Göle maya çalıyorum'' demiş. ''Hocam, göl hiç maya tutar mı?'' şeklindeki o gafil soruya ise, Dünya'nın şapka çıkardığı o mizah anlayışıyla bildiğiniz cevabı yapıştırmış: '' YA TUTARSA ''

Bence mayanın kalitesine ve miktarına bağlı olsa gerek.