Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılında, ülkemizin dünya devletleri arasında, her konuda daha fazla söz sahibi olmasını ve halkımızın refahının daha çok artmasını ümit ederek, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 54. Hükümeti’nin Başbakanı ve Milli Görüş Davasının Lideri olan, merhum Necmettin Erbakan hocamızın; “İnanç varsa, her şey vardır” diyerek, Cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümündeki, yıllar geçse de unutulmayacak bir mesajını, bugünün anısına sizlerle tekrar paylaşıyorum.

“İstiklal Savaşı’nda yeterli topumuz, tüfeğimiz hatta ekmeğimiz yoktu. Ama milletimizin sarsılmaz bir imanı vardı. Bu inanç sayesindedir ki; bütün imkansızlıklara rağmen, adını tarihe altın harflerle yazdıran bir kurtuluş destanı gerçekleşti. Milletimiz tarihin her döneminde olduğu gibi; hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini, hiçbir emperyalist kuşatmaya geçit vermeyeceğini bütün dünyaya haykırdı. İstiklal mücadelesi yıllarında, ülkeyi topla tüfekle parçalayamayacağını anlayan güçler, bugün çok daha sinsi ve karanlık planlarla bölmeye çalışmaktadırlar. Ülkemizin üzerinde oynanan, en sinsi ve en kirli oyunlardan biri de terör olaylarıdır. Dış güçler, taşeron terör örgütleri eliyle, bin yıldır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayan milletimizin arasına fitne sokmaya çalışmakta, bu yolla bir kardeş kavgası çıkarmayı amaçlamaktadırlar. Ancak milletimiz sahip olduğu tarihi tecrübe ve sağduyu ile bu karanlık oyuna düşmeyecektir. Bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. İstiklal Savaşında ortaya konan kararlılık ve fedakarlık herkes tarafından yeniden hatırlanmalıdır. Ülkemiz, tarihi bir süreçten geçmektedir. Böyle bir dönemde kısır kavgalar, içi boş tartışmalar yerine, bir an evvel yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyayı kuracak çalışmalar başlatılmalıdır” diyerek, içeride ve dışarıdaki düşman ve hainlere karşı bir olmak, birlik olmak, kardeş olmak mesajları veren, milletimizin dünya var oldukça dik ve hür olabilmesi için yol gösteren Necmettin Erbakan hocamıza, bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum. 

Bin yıldır, dünyanın en gözde ve bereketli coğrafyası üzerinde yaşamamızın bedelini, dün olduğu gibi bugün bile hala canlarıyla ödeyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; İstiklal Harbimizin zafere ulaşmasında ve yeni devletimizin kuruluşunda, canları uğruna mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle, saygıyla yad ediyorum.