Defalarca yazılıp uyarılmasına rağmen, kaldırımlar birilerinin özel kullanım alanı olmaktan kurtarılamıyor.

Dışarıya çıkartılan gıda ürünlerinin toz ve mikropla buluşması, kıyafetlerin güneşte solarak deforme olması esnaflarımızı tedirgin etmediği gibi, maalesef müşteriler de bu sunum şekillerine duyarsız davranıyorlar.

Aklına esen kişilerin, istedikleri yerlere açtıkları seyyar tezgahlarını söylemeye hacet yok. Hangi adreste, nerede, hangi firma tarafından üretildiği, üretim ve tüketim tarihlerinin dahi yazılı olmadığı ürünleri denetlemeyi hiç bir kurum sahiplenmiyor ve ihtiyaç da hissetmiyor.

Şehrimizdeki galerici esnafı zaten başımızın tacı.

Maşallah yolları boydan boya işgal ettikleri yetmiyormuş gibi kaldırımları da kapatarak, yayaların yürüyüşüne engel olmak şöyle dursun, vatandaşın bir üst kattaki konutuna ulaşmalarını dahi zorlaştırıyorlar. Galeri dükkanlarının önündeki yolların, birden tek şeride dönüştüğünü ve o civarda park etme hakkınız olmadığını görürsünüz.

Bir de bunlara ilave geleneksel alışkanlık olan; kaldırımlara sandalye ya da tabure çıkartarak, tavla oynayıp, çay kahve sohbeti programı düzenleyen esnaflar var.

Kaldırımlar yayaların emrine amade derken, onlar da yan yana 3-5 kişi yürürken fiziki şakalaşmaları, kulaklarında telefon, önlerine dahi bakmadan, arkadan ya da karşıdan gelenlerin haklarına saygısızlık etmeleri, tabi ki günümüz gençliğinin şımarıklığını gösteriyor.

Kaldırımlara motor ve bisiklet derken, taksi park eden duyarsız sürücülerimiz dahi var.

Bir keresinde polis ekibine neden engel olmuyorsunuz dediğimde, kaldırımlar bizim değil, zabıtanın kontrolünde demişti.

Kaldırımlardaki engelli ve yaşlı rampalarının önüne, şansınızdan eğer araç park etmemişse, lütfen çok dikkat edin, yoksa o dik rampalardan maazallah kayar düşersiniz.

Belediyede fazla personel olduğundan yakınan yöneticiler, hala yabancı taşeron firmalarına kaldırım düzenlemesi yaptırıyorlar.

Dikkatsizce yapılan bu kaldırımlarda yağmur yağarken sekerek yürümelisiniz, yoksa aksi halde pantolonunuz, eteğiniz ama kesinlikle çoraplarınız çamur olmaktan kurtulamaz.