Pervasız Gazetesi’nin Kurucusu Rahmetli Ahmet Şener iyi bir gazeteci idi. Gazetesini çoğunlukla toplumu ve bireyi eğitmek için kullanıyordu.

19 Mayıs 1953 yılından beri aralıksız olarak yayın hayatını sürdüren Pervasız Gazetesi incelenirse hemen her sayısında toplumu aydınlatan ve bireyi eğiten pek çok yazıya rast gelinebilir. Bu yazıların pek çoğu Ahmet Şener tarafından kaleme alınmıştır.

Kişilerin davranışlarını bilinçli olarak değiştirme olarak tanımlanan eğitimi, Ahmet Şener yazıları ile yerine getirmeye çalışmıştır. Örnek olarak, 5 Temmuz 2000 tarihindeki yazısı:

“Şehrimizin tüm ana yollarını, caddelerimizi, yaya kaldırımlarını gereksiz işgal etmemeye dikkat etmeliyiz.

Şehrin temizliğinden yalnız Akşehir Belediyesi sorumlu değildir. Dağınıklığı, çöp atmayı, kaldırımları gereksiz kullanmayı, vatandaş olarak sık sık sergilediğimiz bir gerçektir. Yapmamalıyız.

Ticaret erbabı dükkanının önünü, her apartman yöneticisi apartmanının önünü temiz tutmalı, şehrimizin adı gibi AK ve PAK bir şehir olduğunu herkese göstermelidir.

Akşehir'de özel otomobili olan tüm vatandaşlarımız, gerek olmadan, otomobillerini gündüzleri kullanmamaya özen göstermelidir. Kullananların da yaya kaldırımlarına, işlek caddelere park etme alışkanlıklarından vazgeçmeleri gerekir.

Dışarıdan gelecek konukların arabalarını rahat park edebilecekleri yerleri de işgal etmeyerek konukseverliğimizi, saygılı davranışımızı sergilemeliyiz. Özellikle konuklarımızın arabalarına hasar verdirmemeye dikkat etmeyi de kendimize görev saymalıyız.

Özetle, Ak adımıza leke sürdürmemeye özen göstermenin, Akşehirli olarak birinci görevimiz olduğunu unutmamalıyız.

Aksini kimsenin düşüneceği kanısında olmadığımızı, şayet böyle düşünen ve düşündüğünü eyleme dönüştüren çıkarsa; “Gözünün ışığı sönsün, ellerin ferkine garsın” demekten kendimizi alıkoyamayız. Bunu bilesiniz.”

Alıntı yaptığımız bu köşe yazısında olduğu gibi Ahmet Şener yazılarında birey davranışlarının değişmesi için çaba göstermiştir.

Pervasız Gazetesi bir okuldur. Ben de dahil olmak üzere pek çok yazar, çizer Ahmet Şener gözetiminde bu okulda yetişmiştir. Yazarlar ilk yazısını burada yazmış, heyecanla bir gün sonra adını sayfa arasında aramıştır. Ancak yazısındaki bazı cümleleri tanıyamamıştır. Çünkü bu cümleler Ahmet Şener tarafından imla hataları giderilerek yeniden düzenlenmişti. Böylece o yazar, Ahmet Şener’den ilk dersini almış olurdu.

Ahmet Şener, Akşehir’de ki eğitim kurumlarını hayatı boyunca hep desteklemiştir. 1958 yılında Akşehir Lisesi’nin açılması için büyük emek vermiştir. Okulların eksikliklerine ve başarılarına gazetesinde hep yer vermiştir.

İyi eğitimin ve iyi öğretmenin yanında yer alan Ahmet Şener güzel bir yol gösterici idi.

Sevgili Ahmet Amcamı ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum. Mekanı Cennet olsun.