Kıymetli Dostlar! Geçtiğimiz cumartesi günü (27.09.2014) Akşehir Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu ve Delege seçimleri gerçekleştirildi. Öncelikle sendikamıza ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun. Şahsımın da içinde bulunduğu yeni yönetim kurulu; inşallah Akşehir’imizdeki 500’ün üzerindeki tüm üyelerimizin derdiyle hemhâl olmak, eğitimde görülen aksaklıkları ilgili makamlarla paylaşmak, Akşehir’deki başarı çıtasını daha yukarıya çıkarmak için yola çıktı.

        Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan ve bu kutlu davanın ebediyete göç etmiş tüm neferlerini rahmetle anıyorum. 1992’den bu güne Eğitim-Bir-Sen’e hizmet eden Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ve Konya Eğitim-Bir-Sen başkanımız Latif Selvi olmak üzere tüm teşkilat büyüklerimize de hürmetlerimizi sunuyorum. Genel Merkez ve Konya Eğitim-Bir-Sen teşkilatıyla birlikte hayırlı ve güzel işler yapacağız.

        Aziz Dostlar! Türkiye genelinde ve Akşehir’de yetkili sendika özelliğini koruyan, her geçen gün üye sayısında artış gösteren Eğitim-Bir-Sen, bazılarının iddia ettiği gibi “kuruş sendikacılığı” ve “koltuk sendikacılığı” yapmamaktadır. “Duruş sendikacılığı” Eğitim-Bir-Sen’in en önemli şiarıdır. Eğitim-Bir-Sen, koltukların millete hizmet aracı olduğuna inanmaktadır. Eğitim-Bir-Sen mensubu her bir idareci ve öğretmen, makamların geçici olduğuna inanır. Şu iyi bilinmelidir ki; sendikacılık sadece ucuz hesaplar peşinde olmak değildir. Dünya üzerindeki ve ülkemizdeki mazlum ve mağdur vicdanların sesi olmak da sendikacılığın en temel düsturu olmalıdır.

        Son birkaç yıla baktığımızda kamuda kılık-kıyafet serbestliği, ortaöğretimdeki kız öğrencilerimize başörtüsü serbestliği, katsayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılması… gibi pek çok hakkın kazanılması Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde gerçekleşmiştir.

        Yeni Türkiye vizyonunda, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen her zaman güçlü bir şekilde yerini alacaktır. Çünkü Yeni Türkiye vizyonunda Eğitim-Bir-Sen’e daha çok ihtiyaç olacaktır. Yönetim Kurulumuz ve tüm üyelerimiz Yeni Türkiye hedeflerine ulaşmak için koşar adım çalışacaktır.

        “Her eylem yeniden diriltir beni,
        Nehirler düşlerim göl kenarında.”
        diyen bir DAVA ADAMININ peşindeki kardeşleriz biz.

         Selam ve dua ile…