Yerel ve ulusal basından okuyoruz,  televizyonlarda Mavi Bisiklet filmi ile ilgili haberlere tanık oluyoruz.

 

Mavi  Bisiklet  bir sinema filmi. Öncelikle Mavi Bisiklet filmi bize neyi anlatıyor?

 

Diğer filmlerden ayrıcalığı ve özelliği neydi?

 

Söyleşiye geçmeden önce,  kısaca Mavi Bisiklet filminin konusuna kısaca bir değinmekte yarar görüyorum.

 

Öncelikle : Türk –Alman ortak yapımı. Türkiye’nin ilk çocuk filmi olma özelliği taşıyor. İlklerden, İl göz ağrısı, ilk aşk… Yönetmeni ÜMİT KÖREKEN AKŞEHİRLİ. Senaristi NURSEN ÇETİN KÖREKEN,  Ümit beyin eşi,  , artık o da Akşehirli. Güler yüzlü, içten, samimiler….

 

-Filmin, Tamamı Akşehir ‘de çekiliyor. Akşehir’in doğasını, Akşehir ‘in güzelliğini dünyaya tanıtacak .Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğine ek olarak Eurimages fonundan da destek almaya hak kazanan Mavi Bisiklet filminde çocukça bir aşkın, hayalin ve karşı duruşun öyküsü anlatılıyor. Başrollerinde Akşehir’de yapılan özel film atölyesi çalışması sonucunda seçilen çocukların yer alacağı projede Turan Özdemir ve Şebnem Doğruer gibi ünlü oyuncuların yanı sıra Akşehir halkından seçilen amatör oyuncular da yer alacak.

 

Çocuk filmi.Çocukların rol aldığı bir film.

 

Türkiye’de ilk çocuk filmi olacak..

 

Yönetmeni Akşehirli..

 

Filmde rol alan çocuklar Akşehirli.

 

Yine çok ünlü bir oyuncu : Dondurmam Gaymak filminin başrol oyuncusu Turan Özdemir , Mavi Bisiklet filminde..

 

Filmde Ali adında babasını kaybetmiş bir çocuğun anneannesi ile birlikte yaşama tutunma hikayesinin anlatılması ve  lastik tamircisinde çalışan çocuğun hem annesine yardım  etmesi ve aldığı haftalıklarla biriktirdiği bahşişlerle bir mavi bisiklet hayalinin anlatıldığı bir film..

 

Dünya festivallerine katılacak…

 

Sinema filmi Akşehir’e çok ama çok büyük katkılar sağlayacak.Akşehir’in turizmine katkı sağlayacak, ekonomisine katkı sağlayacak.Doğal güzelliklerinin tanıtılmasına katkı sağlayacak, Nasreddin Hoca‘mız gibi Akşehir ‘in tamamlanacak bu filmden sonra Mavi Bisiklet  filmi ile anılacak…

 

Farkında mısınız? Çocuklarımız  iki yüz çocuğun üzerinde sinema eğitimi almaya başladılar bile..

 

Sadece Mavi Bisiklet filmi ile değil… daha önce de Film Atölyesine katılmışlardı…

 

Bu çalışmalar büyük özveriler sayesinde yapılmaktadır.

 

Sabahın 6,30 da çekimlere gitmek için hazırlıklar…

 

Onlarca çalışan.

 

Günle birlikte uyanan onlarca çalışan, ben diyeyim 40 kişi, siz söyleyin 50 kişi…

 

Büyük bir tır..

 

Ses kayıtları..

 

Koca koca projektörler, aydınlatıcılar… bantlar… kablolar…kameralar… bunları oradan oraya taşıyan film ekibi çalışanları… Yönetmen, yapımcı, oyuncular… başrol oyuncuları… Ayrı bir dünya, ayrı bir hayat…

 

Bilmediğimiz, çok zaman tanık olmadığımız.. Zorluklar, mücadeleler…

 

Bir dakikalık çekimin onlarca zorluğu…

 

Evet……evet çok zor ve meşakkatli bir uğraş…

 

Neyse…Lafı uzatmayalım.. Mavi Bisiklet filmi yönetmeni Ümit Köreken, film ekibi ve filmde yer alan Turan Özdemir 7.2.2015 tarihi saat 18'de söyleşi için Akşehir Çıtır Simit'te güzel bir söyleşi düzenlediler…

 

Büyük bir kalabalık vardı.

 

Film yönetmeni Ümit Köreken, Senarist Nursen Köreken, film ekibinde onlarca çalışan..film   hakkında konuşuldu

 

Dondurmam Gaymak filminin başrol oyuncu Turan ÖZDEMİR çok içten, güler yüzlüydü ve kendisiyle hatıra resmi çektirmek isteyenlerle fotoğrafını çektirdi.

 

 Ümit KÖREKEN, gecenin anlam ve önemini belirten, Mavi BİSİKLET filmi hakkında güzel bir konuşma yaptı. Çıtır Simit’e gelen misafirlerce dakikalarca alkış aldı.

 

Çıtır Simit’e gelenler için, içten, samimi, karşılıklı, ileride anlatılacak, daima da hatırlanacak,  güzel bir SÖYLEŞİ oldu hafızalarımıza kaydedildi.

 

 

Akşehirli genç yönetmen Ümit KÖREKEN'e nice güzel filmlerde başarılı imzalarını göreceğimizi, bundan sonraki film çalışmalarında AKŞEHİR’de çekmesini ve başarılarının devamını diliyoruz.