Kıymetli Pervasız Dostları! İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları; toplumun gözü, kulağı ve sesi olmakla kalmayıp aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum örgütleridir.

Merhum Ahmet Şener’in kurduğu “Doğrulukta Pervasız Gazetesi”, 19 Mayıs 1953 tarihinde Akşehir Nasreddin Matbaası’nda basılarak yayın hayatına başlamıştı. Bu gazete, 23 Mayıs 1960’dan sonra “Pervasız” adı altında yayın hayatına devam etmektedir.

Türkiye’de birçok ulusal gazetenin bile bu kadar uzun yaşayamadığı bir dönemde, Akşehir’de 69 yıllık bir gazetenin olması aslında biz Akşehirliler için övünç ve gurur kaynağı olmalıdır. Akşehir’de gazetecilik mesleğine yakışır habercilik anlayışını başarıyla temsil eden gazetemizin 69 yıllık yayın serüveni aslında, şehrimizin ve ülkemizin yaşadığı tüm olaylara da şahitlik etmesi bakımından önemli bir yere sahiptir.                

Akşehir basınının gerek kamuoyu oluşturmada, gerekse kamu adına görevlerini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesinde Pervasız Gazetesi önemli bir lokomotif olmuş, olmaya da devam edecektir. Basın camiasında da hep müstesna bir yere sahip olmuştur.

Gazetecilikte bugüne ait olan kimin haklı, kimin haksız olduğu tartışmaları o kadar da önemli değil aslında. Çünkü neyin doğru, neyin yanlış olduğuna en doğru hükmü zaman verir. Zamanın hükmünü beklemek en doğrusu…

Kuruluşundan bu yana Pervasız’ın tüm yazarları ve çalışanları, hiçbir zaman kalemini satmamıştır. Kendi alanlarında ve yüksek birikimleriyle hakkı ve hakikati özgürce dile getirmişlerdir. Bu yönüyle Pervasız sadece bir gazete olmadı. Anadolu insanının ferasetini, Hoca Nasreddin’in engin mizah anlayışını haberlerine ve yazılarına ince ince işledi. Haberleriyle olduğu kadar; yorumlarıyla, duruşuyla ve tavrıyla kendisine farklı bir yer edindi.

Pervasız, 19 Mayıs 1953 tarihinden beri 69 yıldır, doğruluktan ayrılmadan Akşehir’in gür sesi olmaya devam ediyor. Bu gür sesin çıkmasını sağlayan başta Yazı İşleri Müdürü Bayram Uygun olmak üzere gazetemizin tüm çalışanlarına, köşe yazarlarına ve okurlarına ne mutlu… Ne mutlu bana ki yaklaşık 15 yıldır böylesine önemli bir gazetede yazmaya devam ediyorum..

Bu duygularla; Pervasız Gazetesi’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, daha nice yıllara ulaşmasını yürekten diliyorum. Ahmet Şener amcamız başta olmak üzere emeği geçmiş ve hayatta olmayan herkese bir kez daha rahmet diliyorum.

Yazımıza Pervasız için yıllar önce kaleme aldığım şiirle son verelim:

PERVASIZ DERLER BİZE

Yıl dokuz yüz elli üç,

On dokuz mayısında.

Ahmet Şener verdi güç,

Pervasızım yayında.

Ayırmaz sağı-solu,

Tarafsız haber verir.

Gösterir doğru yolu,

Zaman onunla erir.

Köşe yazarı olmak,

Benim için bir zevktir.

Bilgi-irfan dolarak,

Yazı yazmak bir şevktir.

Kalpler Akşehir atar,

Başyazar Ümit Hoca.

Bayram Bey haber yapar,

Koşturur gündüz gece.

Pervasız derler bize,

Pervasızca yazarız.

Gerek yok başka söze,

Oyunları bozarız.