Mısır'da 529 kişi idam edilecek. Mısır'da mahkeme, Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiyi idam cezasına çarptırdı. İdam kararları, davanın henüz ikinci duruşmasında açıklandı. Üstelik yirmi dakika süren duruşmada, dakikada 26 idam kararı verildi.

3 Temmuz'da Muhammed Mursi'yi deviren darbenin ardından, darbe karşıtları ve demokrasi yanlıları görmedikleri zulüm, maruz kalmadıkları işkence kalmadı. Batı dünyası başta olmak üzere neredeyse tüm dünya bu darbeye darbe bile diyemedi. Batı dünyası bu kararlar karşısında da sessiz kalırken, Müslüman coğrafyasından sadece Türkiye'den tepki geldi.

İnsanlık gerçekten ölmüş sevgili dostlar. 21. yüzyılın bu acımasız ve berbat düzenine, bu çıkarcı ve ikiyüzlü sistemine lanet olsun. Gezi olaylarında Türkiye’de adeta savaş varmış gibi tüm dünyaya birinci haber olarak geçen batının şerefsiz ve alçak medyası, bugün, verilen 529 idama karşı nasıl da sessiz kalıyor! Tarihin hangi sayfasında, daha ikinci duruşmada kararın açıklandığı ve dakikada 26 idamın verildiği bir kıyım ve vahşet yaşanmıştır ki?

Her konuda konuşan; bir köpeğin ölümüne, bir ağacın kesilmesine avazı çıktığı kadar bağıran sözüm ona STK’lar, partiler ve medya kuruluşları Mısır’daki darbeci son Firavun’un kurduğu mahkemelerin verdiği idamlara neden sessiz kalıyor? Darbenin ve idamların sağı solu olmaz. Bugün protestolarda belli bir kesim var da bazı kesimler yoksa, demokrasi anlayışımızda bir sorun var demektir. Bu olaylar karşısında seyirci ve sessiz kalanlar, gerçekten utanç verici bir durumdadırlar. Bugün 529 idama sessiz kalan herkes suçludur.

Mısırdaki idamlara dur demeniz için siyasi görüşünüzün bir önemi yok. Sadece
insani duyarlılıkla hareket etmeniz yeterli. Bugün anlaşılmaktadır ki; başta ABD olmak üzere demokrasi, insan hakları ve özgürlük pazarlamacılarının sessiz kalarak da desteklediği bu kirli tezgah, siyonist işgalci İsrail’in güvenliğinin sağlanması ve Mısır’dan Filistin'e açılan özgürlük tünellerinin ve refah kapılarının kapatılması için kurgulandı ve uygulandı.

Evet, bugün Mısır’da sadece 529 kişi idam edilmiyor; insanlık idam ediliyor. Mısır’da insanlık öldürülüyor. Mısır’da insanlık asılıyor. Kukla rejimlerin ve darbecilerin iktidarına son vermek için herkes bir şeyler yapmalı; örgütlenmeli, sesinin çıktığı kadar bağırmalıdır. Dünyanın ikiyüzlü politikasını görüp hak ve adalet için, demokrasi ve halk için bu zulümlere karşı çıkmalıdır. Biz, bu duruma ne yapabiliriz denmemeli, Nemrut’un Hz. İbrahim’i ateşe attığında karıncanın yaptığı iş hatırlanmalı ve bu alçaklığa ve bu gaddarlığa sessiz kalınmamalıdır.

Ey sözde özgürlükçü, sanatçı ve aydınlar, vakıflar ve sendikalar, görsel ve yazılı medya, bu bir film değil; bu bir katliam! Bugün onlara, yarın bize... Tüm dünya görmeli ve bilmeli ki Türkiye zulmün ve vahşetin karşısındadır. Bugün tepki verilmeli ki, siyonist ve emperyalist güçler benzer oyunları Türkiye’de oynayamasınlar.

Dünya suskun kalsa da, Türkiye ve Türk insanı sessiz kalmamalıdır. Firavunun kurduğu mahkemelerde Hz. Musa olup mazlumların savcılığı yapılmalı, meydanlara darağacı yerine sandık konulmalıdır.