Akşehir Belediyesi’ne ait Sanayi Çarşısı Camii yanındaki araziyi para için satan ve satılmasına onay veren Belediye Meclisi üyeleri; ortaya çıkan betonlaşmadan şimdi mutlu musunuz?

Haber/Yorum: Ümit Aykut Şener

Akşehir Sanayi Çarşısında bulunan Sanayi Camii’ne ve burada faaliyet gösteren sanayi esnafına yeşil alanı ya da minik bir parkı bile çok gören Akşehir Belediye Başkanı ve kendisine bu arsayı satma yetkisi veren Belediye Meclisi Üyeleri;

Sanayi Camii’nin görünürlüğünün kapandığının-gizlendiğinin gerçekten farkında mısınız?

Cumhur İttifakı iktidarında yerel yönetim ve dini mabetler ilkelerine ters düşerek bu arsayı ihale ile sattınız satmasına da bu arsaya dev bir kütle inşa edilmesine ruhsat vererek Sanayi Camii’nin görüntüsünün yok edilmesine de göz göre göre destek oldunuz. Sanayi çalışanlarının dinleneceği, oturacağı, çay-kahve içeceği hiçnbir yeşil alan/park alanı olmadığını ne çabuk unuttunuz? Elinizdeki arsayı sanayi esnafı için değil de rant için satmayı uygun görmenize destek olan/olanlar varsa gerekçelerini açıklasınlar da bilelim en azından.

Park veya yeşil alana uygun bu arsa hiç satılır mıydı Sayın Başkan?  Herşey para değil! Manevi değerlerimize ne oldu? Bu arsanın satışına cami cemaati ne diyor, hiç dinlediniz mi?

Maden İşler Sanatkarlar ile Marangozlar Odalarının başkan ve yönetimleri ne iş yapar? Buranın satışına neden itiraz etmedikleri de elbette sorgulanmalıdır. Bugüne kadar tık yok!..

Sanayi esnafının sesini sürekli duymazdan geliyor, ihtiyaçlarını tespit etmekten uzak duruyorsunuz. Aşırı yağışlarda sular altında kalan sanayi esnafı burada yapılan çalışmaların da yetersiz olduğuna dikkat çekiyor! Birkaç drenaj ve rögar yapmakla bu sorunların çözülemeyeceği ortada. Sanayinin yolları ise yıllardır içler acısı! Belediye Meclisi Üyelerini toplu olarak Sanayi Çarşısını ziyaret etmeye davet ediyorum. Lütfen esnafı ziyaret edip, sorunları yerinde gözlerinizle görüp tespit edin ki sorunların üstesinden gelinebilsin. Malum ya birilerinde o medeni cesaret olmadığından tek başına gidememe korkusu var!..

Arsa satış ihalesini açtığınızda bu ihaleyi kazanarak yatırım yapan sanayicimize söyleyecek bir sözümüz elbette olamaz. Sonuçta bu ihaleyi mutlaka biri alacaktı. Burada temas etmek istediğimiz nokta, bu arsanın satışıyla Sanayi Camii’ni kapatmış olmanız ve esnafa nefes alacağı bir alan bırakmamış olmanızdır.

Cumhurbaşkanlığının ülke genelindeki ‘Millet Bahçesi’ projelerine hız verildiği bir dönemde, siz ülke ekonomisine katkıda bulunan sanayi esnafımızın soluklanacağı, dinleneceği bir parkı onlara çok görüyorsunuz. Bu Allah’tan reva mıdır?

Eldeki gayrimenkulleri satarak kaynak üretmiş olmadığınız gibi, bu durumdan başarılı bir hizmet anlayışı sergilemiş olmuyorsunuz. Bir belediye başkanını başarılı ve seçkin kılan, belediye bütçesine ve mallarına zeval vermeden hizmet üretmektir. Sizin yaptığınız işin kolayına kaçmaktır. Sizden sonra gelecek belediye başkanlarının hizmet yapma olanağını kısıtlamaktır.

Akşehir halkı her ihale haberinizden sonra yaptığınız satışlara sürekli tepki koymasına rağmen, siz yine tam gaz satışlara devam ediyorsunuz. Ancak yaptığınız hamleler hükümetin ilkeleri ile bağdaşmıyor.

Akşehir Belediyesi, ülkenin gayri menkul zengini olan belediyeler arasında üst sıralardayken sayenizde dibe vurdu.

Akşehir Belediyesi’ne ait Sanayi Çarşısı Camii yanındaki araziyi para için satan ve satılmasına onay veren Belediye Meclisi Üyeleri (muhalefet şerhi koyanlar hariç) ortaya çıkan betonlaşmadan şimdi mutlu musunuz?

Yoksa siz de Başkan gibi mi düşünüyorsunuz;

Benden sonra tufan!..