Her iki kavşakta bugüne kadar ölümlü ve çok sayıda da ağır olmak üzere son dört yıldır 60 yaralamalı trafik kazaları meydana geldi.

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE

AKŞEHİR HALKI ACİLEN D-300 KARAYOLU'NDAKİ (ÖLÜM YOLU) KARAYOLLARI KAVŞAĞINA ÜST GEÇİT, KOZAĞAÇ KAVŞAĞINA İSE ALT GEÇİT İSTİYOR!

Haber/Yorum : Ümit Aykut ŞENER

Afyonkarahisar-Akşehir-Konya D-300 Karayolu'nda başlatılan duble yol çalışmalarında sona gelinmesi bu güzergahta yolculuk yapanları sevindirmesine rağmen, bu çalışmalar sırasında Karayolları Kavşağı (Akşehir-Tuzlukçu-Yunak-Ankara) ve Kozağaç Kavşaklarında ÜST ve ALT GEÇİT  çalışmaları bir türlü gerçekleştirilmedi.  Durum böyle olunca da bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar  ve geleceğimizin teminatı öğrenciler haklı olarak bu vurdumduymazlığa tepki göstererek, "Bizler daha kaç insanımızı kaybedeceğiz, Devletimiz böylesine hayati önem taşıyan bir konuya nasıl bu kadar duyarsız kalır" diye sitemde bulunuyor.

Afyonkarahisar - Konya arasındaki D-300 Karayolu'nun proje sorumlusu Doğuş İnşaat Proje Müdürü Mahmut K. Atalay yaptığı bir açıklamasında, "Afyonkarahisar – Konya karayolunun trafik kazaları açısından çok tehlikeli bir hat. Bu güzergahta yer alan karayolu, Trafik kazalarının sürekli yaşandığı bir yol. Daha fazla can kaybı olsun istemiyoruz. Biz kendi firmamız olarak 47 kilometrelik bölümü bitirip, bu yılsonunda tamamıyla hizmete açmak istiyoruz. Şu an tek katman vaziyetiyle yol ulaşıma açık ama diğer tabakayı da yaptığımız zaman daha konforlu ve daha güvenli kullanım sağlanacak. Tek söylemek istediğimiz bu yol için söylemiyorum. Tüm Türkiye’deki yollar için söylüyorum. Şoförlerimizin daha dikkatli, daha itinalı trafik ve emniyet kurallarına uyarak yolda seyir etmesini temenni ediyorum. Daha fazla can alınmasın daha fazla kaza olmasın istiyoruz. Tek temennimiz budur”  demişti.

Pervasız'ın arşivlerinden elde ettiğimiz bilgilere göre;

Karayolları Kavşağı'nda; Ölümlü 1, Yaralamalı 30 trafik kazası, yaralanmalı 60 ve 15'e yakın da maddi hasarlı trafik kazaları,

Kozağaç Mahallesi Kavşağı'nda;  Yaralamalı 11 trafik kazası,  12 yaralanmalı ve 1 de maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelmiş.

Son 4 yılı kapsayan bu rakamların genel toplamında ise 1 ölümlü, (kaza mahallinde 1 ölümlü ancak burada yaralanıpta hayatını kaybedenler dahil değildir) 41 yaralamalı trafik kazası, 72 yaralanmalı ve 16'sı da maddi hasarlı trafik kazalarının olduğu gerçeğini yetkililer görmezden gelemez! Bu vurdumduymazlık, düpe-düz cinayete seyirci kalmaktır! Rakamlar konusunda en doğru bilgi Bölge Trafik'ten de öğrenilebilir.

Kaldı ki, Kozağaç Mahallesi Kavşağında; 384 Konutluk TOKİ EVLERİ'nde yaşayan yaklaşık 1500 kişi, buradaki ve civardaki mahalle sakinleri, Akşehir Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler, yeni yapılan Fakülte Binasının da eğitim-öğretime başlamasıyla zaten 5 binin üzerinde  bir nüfus yoğunluğu bulunuyor.

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na sesleniyoruz: "Bize, bölge milletvekillerimizden hayır yok, hiç olmazsa siz bu ciddi konuya bir el atar, muhataplarına kesin talimat verirseniz, bölge halkını ve göz göre göre gelen ölümlerin önüne geçer, üstelikte büyük bir sevap işlemiş olursunuz."

Konya Karayolları yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde sık sık kendilerine gönderilen projelerin adeta engellenerek sürekli İPTAL edildiği izlenimini edindik.  Bu İPTALE Doğuş  İnşaat'ta dahil olmak üzere... Çok önceden verilen projelerin haklı nedenlerle mi yoksa sudan sebeplerle mi İPTAL edildiğine dair nedenlerinin kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz? Bırakalım halkımız kendisi karar versin... Vatandaşlık bilinci yalnızca sandığa gitmekle olmaz. Kendisini ilgilendiren konularda da halkın bilgi edinme hakkı vardır.

Hiçbir şey insan hayatından daha önemli olamaz! Projelerin yüksek maliyetli olmasından kaçınılamaz! Yetkililerden ellerini vicdanlarına koyarak bir kez daha bu konuya ciddiyetle el atmalarını bekliyoruz.

Diğer taraftan, Akşehir'e iyilik yapmaktan uzak, kendi menfaatlerinin bozulduğunu farkeden bazı 'aklı-kısa'lar eleştirilerime tahammül gösteremediklerinden 'Pervasız'ı okumama kararı almışlar ve partililerine de 'okumayın' direktiflerinde bulunuyorlarmış. iyi de kardeşim yazılanlar sizin aleyhinizde, insanlar sizi yanlış tanımışsa suç onlarda mı ya da kendilerinin böyle tanınmasını isteyenlerde mi? Kamouyunun bilgi edinme hakkını değil siz, yedi sülaleniz gelse yine de engelleyemezsiniz.

Ayrıca, 'TWEET-MEN' adını verdiğim bu gurup kendi arasındaki 'keller sağırlar, birbirini ağırlar tweetleri' nde 'ŞER'den bahsediyorlar. Öncelikle Pervasız'ın  şer'le falan işi olmaz ama yine de 'Dinime küfreden bari Müslüman olsa..!'

İnsanlara söz verip yerine getiremeyince biz bu menfaat grupları gibi kendimizi işyerimize kitlemiyoruz !  Onlar gibi  düşünenlere  Hz. Ömer'in şu sözlerini hatırlatmak istiyoruz:

"Bir insanın şöhretine ve görünüşüne aldanma, namaz ve niyazına bakma, aklına ve doğruluğuna bak!"

"Ahmakla dostluktan çekin, zira iyilik edeyim derken çok defa kötülük eder."

“En çok sevdiğim kimse, bana ayıp ve kusurlarımı haber verendir.” (Süyûtî, Târîhu’l-Hulefâ, s. 130)

55 mahallesi olan Akşehir’den, Akşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğunun altını bir kez daha çizerek hatırlatıyorum. Çünkü Akşehir Belediye Başkanı'nın görevlerinden biri halktan aldığı bu yetkiyi sonuna kadar kullanıp, tüm olan-biteni yerinde görerek incelemek ve projelerin takipçisi olmaktır. Aksaklık varsa da bir an evvel yetkililere bildirmektir.

Perde arkasındaki Üç Silahşörler ya da Dört Kafadar'a sesleniyoruz: "Sizin de sıranız gelecek ve  bakalım o zaman da "Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz İçin" deme cesaretini kendinizde görebilecek misiniz?