FİBER İNTERNETİ AKŞEHİR’E GETİREMEYENLER UTANSIN!..

ADİL KULLANIM KOTASI’nın kaldırılmasıyla fiyatlar abartılı sayılacak kadar arttı. Akşehir’li internet kullanıcıları kendilerini fiber’e geçirecek, Akşehir sevdalısı, Akşehir’e hizmet edecek bir babayiğit arayamaya 2019’da da devam edecek.

TV reklamlarında Türk Telekom abonelerine şöyle sesleniyor:

“Teklif net, fiyat sabit. Jet hızında limitsiz fiber interNET her şey dahil …. TL‘ye Türkiye’nin Fiber Gücü’nde!

Hemen başvurun, siz de milyonlarca müşterimiz gibi Türkiye’nin Fiber Gücü Türk Telekom’un avantajlarından ve birçok ücretsiz servisten anında yararlanın!”

Diğer ilçelerin milletvekilleri arı gibi çalışırken, ne eski milletvekilimiz Baloğlu’nun ne de şu anki milletvekilimiz Erdem’in Fiber İnternet’in Akşehirli abonelerin kullanımına açılması konusunda girişimde bulunduklarına bir türlü şahit olamıyoruz. Akşehir’e bu Allah’tan reva mıdır?

Akşehir’de Türk Telekom’un sağladığı fiber internet hizmeti 95 bin nüfuslu kentin sadece Yarenler, Yeni Mahalle ve Gazi Mahallelerinde yeni inşaa edilen binalarında bulunuyor.

Görüldüğü üzere, yenilere var eskilere yok!..

Özelleştirme öncesi ve sonrası yılan hikayesine dönen Türk Telekom’da elde edilen karın başka kaynaklara aktarıldığı iddia edilmişti. Alacaklı bankalara alacakları oranında hisse devredilerek çözüme gidilmişti. Bunun sonucunda altyapıyı oluşturma görevi “hizmeti parayla satma” noktasına geldi. Anayasal bir hak olan Haberleşme Özgürlüğü ‘nden faydalanmak için devletinden hizmet bekleyen vatandaşın kaderi “Altyapı fiber kablo döşeme maliyeti” gibi uygulamalarla özel sektörün eline bırakıldı.

Koskoca Türk Telekom A.Ş., eğer Akşehir’i bu üç mahalleden ibaret görüyorsa, bu duruma seyirci kalan siyasetçilerimiz ve belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz utansın, başka ne diyebiliriz ki?

Bu arada ülke genelinde diğer internet sağlayacılarına alt yapıyı Türk Telekom sağlıyor sağlamasına da TURKCELL’in yönetiminin AK Partinin kontrolünde olduğunu da hatırlatmak isterim.

Akşehir Halkı mazeret değil, icraat istiyor!..

Yaz aylarında tatile gidip sörf yapma imkanı olmayan Akşehirliler, bırakın bari internette sörf yapabilsinler…