Ümit Aykut Şener

Ömer Terkenli dünkü köşe yazısında nikah kıyma üstadı Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’dan boşanabileceklerinin sinyalini verdi…

Akşehir’in yıllardır ekonomik kalkınmasında önemli bir yeri olan ve halk arasında “Tİ” ye alındıkları hissine kapılan Turgutoğullarından ciddi bir çıkış gelince, siyaset ortamı karışmaya başladı.

Her seçim dönemi öncesinde siyasi partilerin başkan ve meclis üyelikleri listesinde çok az sayıda ve/veya hiç yer verilmeyen Turgutoğullarından Ömer Terkenli’nin bugünkü çıkışına destekler çığ gibi büyüyor. Hani haksız da değiller!.

Siyasi partilerimizden AK Partinin gizli kapılar ardında yaptığı ve kendi partililerinden bile sır gibi sakladığı muhtemel meclis adayı listesi Pervasız’da yayımlanınca ortalık yangın alanına döndü.

DALTONLAR hala hakimiyetlerini sürdürmek niyetindelerse; o zaman partili-partisiz tüm seçmenler, sorumlu olup da olan-biteni dışarıdan izleyenlere şu soruyu sormakta sonuna kadar haklıdırlar:
“Biz sizi Daltonlara ‘DUR’ demeniz için mi yoksa ‘birlikte hareket edin, fotoğraf çektirin’ diye mi destekledik?”

Akşehir Belediyesinin 2014-2019 dönemlerini kapsayan yıllarında, dönemin AK Parti İlçe Başkanıyla aynı zamanda soydaş olan Başkan AKKAYA, belediyedeki bazı önemli kadrolara ve işçi kadrolarına çoğunlukla soydaşlarını alırken, Turgutoğullarınıda havuzda bırakmayı tercih etmemiş miydi? Makam başında tarafsız davranması gerekenler kendi soydaşlarından olmayanları bu kadar horlarsa, elbette haklı tepkilere maruz kalmaktan asla kaçınamazlar.

Akşehir’in kaderini DALTONLARA bırakmak niyetinde olanlar, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde kesinlikle hüsrana uğrayacaklarını bugünden bilmelidirler. Akşehir eskisi gibi değil!Biz yaptık oldu bitti diyemezsiniz artık!..

Akşehir’de yerel seçimlere katılacak tüm siyasi partilerimiz, meclis üyesi listelerinde YENİLİKÇİ olmalı ki, alttan gelen genç neslin önü açılabilsin. Başkan adayları kendi yakınında görmek istedikleri ama kamuoyunda sıcak karşılanmayacaklarını bildikleri meclis üyelerini de 3 kişilik kontenjan adayı listesinden göstersinler.

Zira başkan adayları kendileri seçilirse, kontenjan adayları da otomatikman seçilmiş oluyor. Aksi durumda zaten böyle bir sorunla karşılaşılmaz.

İşte Ömer Terkenli’nin kaleme aldığı dünkü yazısı, sessiz çoğunluğun açıkça haykırışıdır. Dikkate almayanlar olası bir yenilgide baş sorumlunun kendileri olacaklarını bugünden görmelidirler!..

Akkaya, Akşehir Belediye Başkanlığı döneminin ilk yıllarında nikah kıymakla oldukça ün yapmıştı. Terkenli’nin köşe yazısı dikkate alındığında bu evliliğe nazar değdiği ve hatta Akkaya’dan her an boşanabileceklerinin sinyali verilmiş oldu.

Siyasi Parti listelerinin YSK’ya verilme süresi 19 Mart 2019 tarihinde sona eriyor. Geriye kalan son bir hafta içinde Akşehir siyasetinde baş döndüren hızla ve alternatif arayışlar ortaya çıkarsa, hiç şaşırmayın derim.