Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yıkmayı hedef alan gezi parkı olaylarından istedikleri neticeyi alamayan iç ve duş güçler, oyunun sahnesini ve dekorunu değiştirdiler.

            Huzur ve barış ortamından rahatsız olanlar, Şehitlerin Kanı ve Ahlarında boğulası, güçlerce bir ve beraber olup, MİT Başkanını Sayın Dr. Hakan Fidan’ı hedeflerine aldılar.  israil malı ayak oyunlarını sergilediler. Bu oyunları ve tuzağı, KÜFFARIN, EMPERYALİSTLERİN, KAN EMİCİ, VAHŞİ KAPİTALİST, YERLİ VE YABANCI BURJUVANIN EMEL VE İSTEKLERİNE BOYUN EĞMEYEN VE KÜRESEL SERMAYENİN SATIN ALAMADIĞI,  Milli Lider Recep Tayyip Erdoğan, sözleri ile MİT Başkanını Sayın Dr. Hakan Fidan’a sahip çıkarak, bu salvoları bitirdi.

            Takiben KÜFFARLAR, EMPERYALİSTLER, KAN EMİCİLER, VAHŞİ KAPİTALİSTLER,  YERLİ VE YABANCI BURJUVALAR,  EGEMEN GÜÇLER, KÜRESEL GİZLİ ELLER, TAPINAKÇILAR, TAPINAK ŞOVELYELERİ MASONLAR VE SİYONİSTLER tarafından 17 Aralık operasyonları patlak verdirildi. Üstelik Müslümanları Müslümanlara kırdırarak yapmaya çalıştılar bu işi.

            İşte bu gelişmelerden rahatsız olan BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİNİN YAŞAYAN SON BEŞ TALEBESİ bir basın açıklaması ile çeşitli gazetelerde görüşlerini anlatılar. Çok uzun bir manifesto niteliği taşıyan bu uzunca KUTLU İZAHLAR DEMETİ internet ve gazetelerden bulunabilir. BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİNİN YAŞAYAN SON BEŞ TALEBESİNİ DOST TELEVİZYONU YAYINLARINDAN DA TANIMAKTAYIZ. ALLAH CC. KENDİLERİNE UZUN ÖMÜRLER VERSİN.

             Said Nursi Hazretlerinin, günümüzde yaşayan ve bizzat Mübareği gören hizmetinde bulunan, Onu gören HAKİKİ talebelerinden, Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Salih Özcan, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı bu otak basın açıklamasında özetle şöyle dediler.

             Risaleyi NUR Cemaati adına siyasî faaliyette bulunmak, siyasî partilerle pazarlıklar içine girmek, devlet içinde kadrolaşmak, iktidara ortak olmaya çalışmak gibi faaliyetlerin tamamı Risale-i Nur'un iman ve Kur'ân hizmetiyle tam bir tezat teşkil etmektedir. Son zamanlarda cereyan eden bazı gelişmelerde ortaya konan sakat anlayışların, asla Risaleyi Nur'dan kaynaklanmadığını açıklamak zorunda kalmış bulunuyoruz.

            ...

            Görüldüğü gibi yer darlığı neden ile tamamını veremediğimiz, basın bildirisi bir zaruretten ve oluşan zuhurattan kaynaklanmıştır.

            İnanan inansın, inanmayan zorla kabul ettirecek de değiliz. Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Salih Özcan, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı Gerçek ve Hakiki Ağabeylerdir. Onların ruhani alış verişleri BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ ile devam etmektedir.

MİLLİ KAHRAMANLARIMIZDAN BEDİÜZZAMANI NE KADAR TANIYORUZ.

            Milli Kahramanlarımızdan deyince: Birilerinin hop oturup hop kalkmasına gerek yok. Birazcık okursanız göreceksiniz beyler. Milli Mücadelemizde: Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ve Osmanlı Âlimleri, “cihat fetvası” ve “beyannamesi” neşrettiler.

             Hilâfet adına cihadın şartlarını ve ilânını belirleyen şimdiki adı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Dairesi yani: Meşihat-ı İslâmiye’de Anadolu ve bütün Osmanlı ülkesinde nasıl tesirli hale gelebileceği yolunda yeni ve etkili fikirler geliştirirler.

            Anadolu’daki İstiklâl mücadelesinin ve Milli Mücadelemizin tüm İslâm Dünyasına şümul ve dünyadaki tüm Müslümanlarının maddi ve manevi güçleri ile bu savaşa iştirakini mümkün kılacak tedbirler geliştirdiler.

            Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Kuvayi Milliye Hareketine verdiği Mübarek destek, başta Meclis zabıtları olmak üzere birçok devlet belgesinde açıkça durmaktadır.

            Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Kuvayi Milliye Hareketine Milli Mücadelede verdiği bu Ulvi Destek inkâr edilemez.

HİDEMÂT-I BERGÜZÎDE-İ VATANPERVERÂNESİ


            Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Birinci Dünya Savaşının başlaması üzerine talebeleriyle Doğu Milisleri Kuvayi Milliye Teşkilâtını kurar.

            Van-Bitlis cephesinde Gönüllü Alay Kumandanı olarak ermenilere ve ruslara karşı savaşır.  
            Ruslar esir düşen Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, esaret dönüşü Harbiye Nazırı Enver Paşa tarafından Nezarete davet edilir.

             Şeyh’ ül İslâm Musa Kâzım Efendi’nin Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerine mahreç payesi verilmesi için Padişah Efendimize bir Resmi Devlet Yazısı hazırlamış ve arz etmiştir.

            İşte Bu yazı harfi harfine şöyledir: Bitlis’te Ruslarla vukua gelen muharebata (savaşa) iştirak edip esir düşmüş; aşairin (aşiretlerin) harbe sevki hususundaki mesâi-i hâmiyetmendânesine (hâmiyetlicesine mesâisine) ve müşâhid olan hidemât-ı bergüzide-i vatanpervânesine (seçkin vatanperverâne hizmetine) binaen bir rütbe-i ilmiye ile taltifi (ödüllendirilmesi), Harbiye Nezâret-i Celîlesinden (Millî Savunma Bakanlığı - Genel Kumray Başkanlığı’ndan) iş’ar olunmuş (bildirilmiş) ve âhiren (daha sonra)Dâr’ül Hikmeti’l İslâmiye azâlığına tayin olunarak tanzim edilen irâde-i seniye layhasIleffen söz arz ve takdim edilmiştir.

            Padişah Efendimizi Osmanlının en yüksek pâyesi olan “mahreç pâyesi” verilmesine dair 18 Zilkade 1336 / 26 Ağustos 1334 tarihli “Dâr’ül - Hikmeti’l - İslâmiye azâsından Bediüzzaman Said Efendiye mahreç pâyesi tevcih olunmuştir. Bu irâde-i seniyyenin icrasına Meşihat memurdur.

            Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Kafkas cephesinde VATANSEVER OLARAK, Ruslarlara ve Ermenilere karşı Milis ve Kuvayi Milliye Kumandanı olarak da fedakârâne, cansiperhane, küffarla savaşmış bir KAHRAMANDIR. Kuvayi Milliyecidir. VATANSEVERDİR. MİLLETPERVERDİR. Hatta esir düştüğü rus kumandanının, İmanı ve ibadet aşkı dikkatini celp etmiş ve özgürlüğüne kavuşmuştur.       Çekilmiş KUVVACI Fotoğrafları vardır. Talebeleri içinden Kore Kahramanları çıkmıştır.

            Uzun bir vakit, yıllarca Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini ağızlarına alamayanlar ve onun kimlerce defalarca zehirli ineler maruz kaldığını ve daha Cesedi Alisi mübarekten kimlerin nasıl korktuğunu bir gece meftun olduğu Balıklı Göle Bakan Halil İbrahim Makamından gizlice kaçırıldığını bu menfi işleri yapanlarla şimdi kimlerin Seçilmiş Hükümeti yıkmak için nasıl paslaştığını da görelim ve yazalım dedik. Daha yazacak çok şey var.

             Manevi Hocasının Hazreti Ali KV. Efendimiz ve Şeyhler Şeyhi Evliyalar Piri Seyyit Abdülkadir Ceylani olduğunu ve yolun Hazreti Ali KV. Efendimiz ve Şeyhler Şeyhi Evliyalar Piri Seyyit Abdülkadir Ceylani olduğunu da yazalım dedik. Eserlerinde en çok Nur Muhammet Mustafa SVS Efendimizi ve dahi Hasan RA. ve Hüseyin RA. Ali KV. Efendimiz ve Şeyhler Şeyhi Evliyalar Piri Seyyit Abdülkadir Ceylani Efendilerimizi beyan eder. Türkleri çok sever. Türklerinde onu çok sevdiğini açıklar. Asla ırkçılık yapmaz.

            Şunun için uzunca yazdık, kök çok mühimdir. Hem de çok. Sonraki dallar ya aşı tutar ya tutmaz. Bakın bu kökler, yazıcı, okuyucu, Meşveret, Nesil, Yeni Asya, Zehra, Med-Zehra, Kurdoğlu, Şeyhanzade gibi bilinen diğer köklerdir. Bunlardan Hükümete karşı bir duruş söz konusu bile değildir. Devletimiz, Hükümetimiz Ordumuz, Emniyet Güçlerimiz için dualar ederler.

            Ehlibeyt Aşığı olan Üstat Hazretlerinin Harpçi yönüne de kısaca değindik. Değindik ki: KUVVAYI, KUVAYİ MİLLİYEYİ, VATANSEVERLİĞİ, VATANPERVERLİĞİNİ birilerinin bilmesi için bir kere daha izah ettik. Kuvayi Milliye ve Mücahitlerden öcü görmüş gibi kaçan, izansız cici beyler, işleri güçleri boğaz, gezmek ve tozmak... Olanlar. AKPARTİYİ DÜŞÜNMEK SİZ Mİ KALDI DİYENLER...

            Kök nedir? Bilesiniz diye. BÜTÜN BUNLARI YAZDIK.

            Allah CC. İslama Hizmet Etmiş Türk Ve Müslüman 80 Milyon Kardeşlerimizin Hepsini;  Kökü Atide Dalları Asumanı Terennümde, Semanın Aşkı Cezbesinde,  Mazinin Saf ve Temizliğine Tuba Ağacı Neşesinde Firdes ve Adn’ Cennetlerine Girenlerden Etsin.

            Devletimizi Var Etsin. Cihanda Tek Etsin. Seyyit Sultan Ulu Hakan Cennet Mekân Abdülhamit Han Efendimize oynanan oyunları şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ve Hükümeti üzerinde uygulamak isteyenlere fırsat vermesin.