15.08.2014 tarihli Akşehir Postası gazetesinde Dursun Solmaz’ın “YAZI-YORUM” başlıklı köşesinde kaleme aldığı “Akşehir Belediyesi ve Verilen İftar Yemekleri” yazısı, ‘PERVASIZ’ın 1 Ağustos’ta yayımlanan “Allah Akıl, Fikir İhsan Eylesin!” başlıklı haberini resmen doğruladı.

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE

Haber/Yorum: Ümit Aykut ŞENER

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde AKŞEHİR POSTASI’nın (AKP) kendi yayın organları olduğunu dile getiren ve bununla övünen bir belediye başkanı adayı vardı.

Seçimler bitti ve AKKAYA belediye başkanı seçildi. Ancak sorunları da beraberinde getirmeyi başardı. Seçim öncesi ve sonrası her zaman tartışılan bir belediye başkanı olan AKKAYA, geçtiğimiz hafta AKP’den -hiç beklenilmeyen bir cenahtan gelen- haklı bir eleştirinin hedefi oldu.

Hatırlanacağı üzere 1 Ağustos 2014 tarihli Pervasız gazetesinde “Allah Akıl, Fikir İhsan Eylesin!” başlıklı ve içeriği “… Hayırsever ve mahalle halkı iftar yemeklerinin sponsoru olarak işin maddi yükünü çekiyor. Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe başkanı ve yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları, iftarın davetlileri olarak o mahalledeki yerlerini almaktan geri kalmıyor. Ama sonrasında verilen yemeğin Akşehir belediyesince karşılandığı veya o anlama gelecek anonslar yapılmasıyla hem bardak taşıyor, hem de hayırseverler tepki gösteriyor…” diye bir yazı kaleme almıştım.

Bu haberimizi doğrulayan bir yazı da 15.08.2014 tarihli Akşehir Postası’ndan (AKP) Dursun Solmaz’ın “YAZI-YORUM”  başlıklı köşesinde kaleme aldığı “Akşehir Belediyesi ve Verilen İftar Yemekleri” yazısı ile doğrulanmış oldu. “Şaşırmadım” desem yalan olur! “Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın!” diye boşuna denmemiş. Tam da Dursun Solmaz ve AKP Yazı İşleri Müdürü Atilla Memiş’e teşekkür etmeyi düşünürken yaptığımız araştırma, olayın, hiç de bizim düşündüğümüz gibi olmadığını gösterdi…

AKP Yazı İşleri Müdürü Atilla Memiş, oğlunun sünnet düğünü sebebiyle (muhtemelen) sorumlu olduğu gazeteyle çok yakından ilgilenme fırsatı bulamamış ve hemşerisi ve belediye başkanı Salih AKKAYA’yı zora düşürecek nitelikteki Dursun Solmaz’ın köşe yazısının okunmadan yayımlanması için gazeteye ya talimat vermiş ya da hiç uğramamış.

Allah çekemeyeceğimiz yükü bize yüklemez. İnsanlara ıstırap veren, hayalleri ve evhamlarıdır. Nedir hayal ve evhamlar? Geçmişin pişmanlıkları, geleceğin endişeleri…

Dursun Solmaz köşesinde o kadar açık ve net olarak “…Bizim mahallemizde toplanan yardımlarla yapılan iftarın üzerine çöreklenmek biraz da abesle iştigal değil mi sizce..?” diyerek Akşehir belediyesine göndermede bulunuyor ve hatta yapılan yardımın faturalandırılarak kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyor.

Bir gazete yazı işleri müdürünün, seçimlerde desteklediği aday (yani şimdiki belediye başkanı) aleyhinde bir başka gazetede yazılan yazı sonrası onu kollamaması ahlaken doğru ve etik bir davranış.. Ne var ki sonrasında yaşananlar, amaçlarının doğrulukla ilgili olmadığını ortaya koyuyor. 

Olay sonrası Dursun Solmaz’ın köşesi kapatıldığı gibi önceki yazıları da apar-topar web sayfasından kaldırılıyor. Ayrıca gazete yetkililerinin kendisini arayıp tepki gösterdiği de söyleniyor…

Biz ilkeli gazetecilik gereği Dursun Solmaz’ın kaleme aldığı bu yazıyı hem gazetemizde 12. sayfadan yayımlıyor hem de web sayfamıza koyuyoruz.

Acaba suç, yazıyı yazanda mı yoksa yazı işleri müdüründe mi; işte burası merak konusu! Biz yine de Pervasız ailesi olarak Atilla Memiş’in oğlu Mustafa’ya geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve “Allah tamamına erdirsin” diyoruz.