Sayın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Dikkatine!“Yerleştirmeye Esas Puanı Bulunmayanla, Düşük Puan Alanlar MÜDÜR Yapılıyor!”

Haber/Yorum: Ümit Aykut Şener

2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı içinde Konya ve İlçelerindeki Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirmelerine Esas Puan Sonuçları İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açıklandıktan sonra göreve gelen çok sayıda idareci eğitim-öğretimin sonuna gelinmesiyle birlikte bulundukları makamlardan istifa ettiklerini gazetemiz daha önce duyurmuştu.

2017 yılı yönetici atama takvimi çerçevesinde sözlü mülakat sonuçları sonrasında Ek1 puan ve Ek2 puan ortalamalarına göre hesaplanan yönetici görevlendirme esas puan sonuçları Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanmış, tepkilerde çığ gibi büyümüştü.

Çünkü yapılan haksız atamalara daha fazla suskun kalamayan çok sayıda idareci, eğitim-öğretimin sonuna gelinmesiyle birlikte bulundukları makamlardan peş peşe istifa etmişler ve bu istifalardan bilinenler gazetemiz de haber yapılarak kamuoyuna duyurulmuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri, “Yerleştirmeye Esas Puanı Bulunmayanla, Düşük Puan Alanları MÜDÜR Yaparak” büyük bir haksızlığa neden olmuştu. Asaleten atamaları mümkün olmayan bu durumdaki idarecileri önce Kaymakamlık kararıyla görevlendirdiler daha sonra da ‘Valilik Oluru’ ile asaleten atanmasına öncü oldular.

Kısacası KUL HAKKI yediler!..  

http://www.pervasiz.com.tr/mutlu-anlar/kiz-imam-hatip-lisesine-tuncer-gorevlendirildi-h12431.html pervasız’ın bu linkini tıkladığınızda, asıl kadrosu Ilgın Eski Milli Eğitim Müdürü Metin Tunçer, Akşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine müdür olarak görevlendirildiğini göreceksiniz. Nasıl olur da bu müdürümüz kadrosu başka okulda iken Akşehir Kız İmam Hatip Lisemizde görevlendirilmek suretiyle çalıştırılıyor, yetkililerden açıklama beklemekle birlikte şöyle de izah edebiliriz:

Zamanında bu kişi Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu müdürü iken Ilgın İlçesine Milli Eğitim Müdürü olarak gitti. Kendisinin yerine de aynı okula müdür yardımcısı Abdil Akduman vekalet ettirildi. Metin Tuncer Ilgın’dan geri döndüğünde ise kendi okuluna değil de Kız İmam Hatip'e görevlendirildi. Akduman’ı ise Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokuluna vekaleten müdür yaptılar. Nedenine gelince; O'nun  bu okula müdür olmasına karar veren bir grup vardı. Sonrasında ne mi oldu? Abdil Akduman FETÖ/PDY’de soruşturmasıyla açığa alındı akabinde hemen görevine iade edildi ama idareci olarak değil, öğretmen olarak!

Akşehir’de FETÖ/PDY’nin üzerine ciddi olarak gidilmediği konusunda kamuoyu hemfikir ve bu konuda zerre kadar kimsenin de şüphesi yok. Sosyal Medyayı takip edenler yüksek sesle dile getiriyorlar zaten. İdareciliği elinden alınan Akduman’ın ataması Coşkun Karabulut İmam Hatip Ortaokuluna Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak yapıldı. Her yerde FETÖ/PDY soruşturması geçirenler açığa alınıyor da bu durum Akşehir’de neden tersine işliyor diye düşünüyorsanız işte burası çok önemli! Çünkü bu öğretmenimizin bu okulda bırakılma isteği, Akşehir’deki siyasilerimizin çocuklarının da bu okulda okumasından kaynaklanıyor da ondan. İlgili öğretmen hakkında açılan bir soruşturma sonrasında görevlendirme yapmak istemeyen dönemin Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin’in tayin edilmesinin başlıca sebeplerinden bir nedeni de bundan ibarettir.

Yalçın Sezgin son kararnameyle Burdur’un Bucak ilçesine hem Kaymakam hem de Bucak Belediyesine KAYYUM olarak atandı. Demek ki devlet yanlıştan dönmesini de biliyor olmalı ki keyfi olarak Akşehir’den tayini çıkarılan bürokratına güvenmiş ve daha etkili bir göreve atamıştır.

Tüm bu olup-bitene rağmen müdürü olduğu halde Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu hala vekaletle yönetiliyor. Müdürün adı var ama kendisi yok!..

Diğer taraftan, müdürlük mülakatından çok düşük puan (neredyse 60 puanın yarısını) alan birisinin de müdürlük yapıyor olmasını yetkililer kamuoyu, eğitim camiası ve biz basın mensuplarına nasıl açıklayacaklar doğrusu çok merak ediyoruz.

KONYA’nın işine akıl-sır ermez biliriz de yaşadığımız ve bir daha hiç yaşamak istemediğimiz hain 15 Temmuz gecesinden sonra hala keyfi atama yapılmasına Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz nasıl müdahale etmiyor, işte orasını anlamakta güçlük çekiyoruz. MEB Yardımcısı da eski AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem üstelikte kendisinin halihazırda sağ kolu. Konya ve özellikle Akşehir’de olup bitenlerden haberdar olmaması mümkün değildir!

Akşehir’de yıllarca norm kadrosu olmadığı halde müdür başyardımcılığı unvanıyla çalıştırılanlara da göz yumulmadı mı? Norm yönetmeliğine göre bir yöneticinin o okul veya kurumda idarecilik yapabilmesi için normunun olması gerekir. Ama ne kadar acıdır ki, bu göreve gelenlerin okulunda aranan norm yoktu! Nasıl olsa soy ismi referanstı birileri için...

2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılının sonunda yaz boyunca okul idarecilerinin görevlerinden peş peşe istifa etmelerinin bir sebebi olsa gerek! Acaba hiç araştırıldı mı yetkililerce?

Akşehir’de 60’a yakın idareci kadrosunun boş olduğu konuşuluyor. Hepsinin de istifa nedeni bu haksız atamalara ‘DUR’ demek için başka sebepleri yok!

Yine Akşehir’e bir kurumu incelemeye gelen müfettişlerin aynı kişinin iki ayrı kurumdan sorumlu olduğunu tespit ettikleri ve kendisine de bunun nasıl olduğunu sordukları duyumunu aldım. Bu konu Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ı da yakından ilgilendiriyor çünkü teşkilat buna nasıl müsaade etmiş bugüne kadar. Hele ki bu kişinin arkasında ‘İsmi Lazım Değil’ itirafçının birisi duruyorsa ve bu kişi devletin kendisine tanıdığı bu hakkı hala fütursuzca kullanmaya devam ettiği sürece Akşehir’de daha çok şeyler olacağa benziyor. Bir de bu kurumun başındaki şahsı güzide bir okula müdür yaptırırlarsa vay ki vay halimize! Akşehir’de eğitim-öğretim daha başlamadan KAOS çıkar, demedi demeyin!..

Akşehir, FETÖ/PDY’nin at koşturduğu bir çiftliğe dönüştürülmüşse  devletimizin bu duruma bir an önce el atmasında fayda vardır. Halkın çekincelerinin giderilmesi gerekmez mi?

 Başta da değindiğimiz gibi; ’Burası KONYA Kardeşim’ işinize gelirse yaklaşımından bir an önce vazgeçilmelidir. Yasal olmayan atamalara acilen bir son verilmelidir…

“Yönetici atama yönetmeliği ilgili hüküm;

Sözlü sınav: MADDE 15 - (3) Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır ve değerlendirme başvurusunda belirttiği yöneticilik görevi için eğitim kurumu tercihinde bulunma hakkına sahip olur.”

2017 yılı yönetici görevlendirme mülakat sonuçları İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açıklandı. MEB yönetici görevlendirme yönetmeliği hükümlerine göre mülakatta başarılı olmak için en az 60 puan almak gerekmektedir. 60 puan ve üzeri puan alan adaylar sözlü mülakat sınavında başarılı sayılmaktadır. Bugün açıklanan mülakat sonuçlarında 60 puanın altında alan yönetici adayları başarısız sayılacak ve atama tercih hakkına sahip olamayacak.

Ya Konya bildiğini okumaya devam edecek ya da Milli Eğitim Bakanı görevi gereği devreye girecek…

Konya mı yaman yoksa bakan Yılmaz mı yaman?

Hep birlikte bekleyip göreceğiz…