Mevcut Covid-19 (Corona virüsü) korkusu dolayısıyla maske üretimi katlanarak artmıştı. Hatta ilk başlarda ülkemizde görülmemesi Çin'e büyük ihracat imkanı sağlamıştı. Ancak yavaş yavaş tüm dünyada yayılması sonucu insanlar evlerine maske alma ihtiyacı duydular.

Covid-19 salgını başlamadan önce biz de eve bir miktar maske almıştık. Bu maskeleri pazara giderken markete giderken kullanmaya gayret ettik. Ancak adet sayısı çok fazla olmadığı için haliyle son maskemi de dün markete giderek kullanmış oldum.

Geçen hafta pazar alanında ve marketlerde maske zorunlu hale getirilmişti. Daha sonra ise PTT AVM aracılığıyla maskelerin halka bedava olarak haftalık kişi başı 5 adet olmak üzere dağıtılacağı söylendi. Ben de hem ailem hem de kendim için bu sisteme başvurdum. Ama yaklaşık 1,5 hafta geçmesine rağmen maskeyi hâlâ hasretle bekliyoruz. Bekliyoruz ama gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Çünkü başvurduktan sonra ne bir takip kodu ne de bir bilgilendirme mesajı almadık.

İstanbul'da bazı ilçelerde belediyelerin halka maske ulaştırdığını hatta bir belediye başkanının evdeki vatandaşların balkondan sarkıttıkları sepetlerine maskeler koyduğunu gördüm. Gerçekten çok güzel bir uygulama. Konya'da durum nasıl çok bir bilgim yok açıkçası. Ayrıca kendi adıma konuşacak olursam şu ana kadar hiç bedava maske dağıtıldığına şahit olmadım. Böyle bir uygulamanın olup olmadığını bilmiyorum ama en azından ben şu ana kadar denk gelmedim. Ne pazarda ne de çarşıda.

Eczaneden maske satın almanın yasak olmadığı zamanlar maske almak istediğimde söyledikleri fiyat bütçemi aştığı için daha fazla maske alamamıştım. Daha sonra eczanelerde maske satışı yasaklandı ama yine de maskeye ulaşamadık. Nereden baksan çıkmaz yol.

İlçemizde kime sorsam durumu farklı olana rastlamadım. CHP Akşehir ilçe başkanı Ali İlker Gencer'in basın açıklamasında bahsettiği gibi maskeye ulaşmak adeta imkansız. Maalesef halkın sesini duyuran-duyan çok kurum veya kişi de yok. Bu yüzden kendisine ve gazetemize sesimizi duyurdukları için teşekkür ediyoruz.

İlçemizde pazarlarda maske takmadan alışveriş yapmak da yasaklandı ama maalesef bazı vatandaşlarımız maskesiz kaldıkları için mecburen bu kurala uyamadılar. Haksız değiller çünkü ben de son maskemi dün kullandım. E-devlet üzerinden yaptığımız maske siparişini beklemeye devam edeceğiz ama yakın zamanda gelir mi emin değilim.

Peki ne yapacaz biz? Cidden bu soruna nasıl bir çözüm bulacağız? Nasıl korunacağız bu virüsten? Kafamıza poşet mi geçirelim? Ya da uzmanların "işe yaramaz" dediği atkı ile ağzı yüzü kapatma tekniğini mi uygulayalım? Ne yapalım?