Muğla ülkemizin turizm merkezi… Sakin, huzurlu, insanı çeken albenisiyle yaşanılır kentlerimizden biri olmuştur. Kendine özgü kültürü, konuşması, yeme içme kültürü insanı mutlu eder niteliktedir. Okumuş, kültürlü insanlar kentidir.

Kentin yönetimi uzun yıllardır emin ellerdedir. Kent dokusunu korumak için büyük çalışmalar yapılmaktadır. Çok katlılığa izin yoktur. Çevre korunması her zaman ön plandadır. Kente girdiğinizde bu özellikler hemen dikkatinizi çekecektir. Üniversitede okumak isteyen öğrenciler için de bir çekim merkezi olmaktadır sakinliği, sessizliği, kolay ulaşımı, bolluğuyla.

Muğla’nın ilçelerinin her biri birer dünya kentidir. Turizmin gözbebeğidir hepsi de. Ülkemizde olsun, dünyada olsun turizm yerleri birer yıldız gibi parlamaktadır.

Bu şirin, nadide kentin yıllardır değişmez bir Belediye Başkanı vardır, Osman Gürün. Ünlü bir hekimdir. Kendisine emanet edilen kentine de bir hekim tizliği, hassalığıyla gözü gibi üzerine titremektedir.

Osman Gürün halk adamıdır. Ben başkanım diye kasım kasım kasılanlardan değil, halktan kopmamış, kopamamış elinin değdiği yerlere güller diken bir yöneticidir. Mizahi konuşmaları, yörenin kendi özgü ağzıyla olayları anlatması, geçmişteki anıları size saatlerce dinletir kendini. Sıkılmak şöyle dursun mutlu olursunuz. En sıkıntılı halinizde bile tedavi olarak ayrılırsınız yanından, serde hekimlik var ya…

İnsanı bir kez görsün, sizinle otursun, unutması olacak şey değildir. Bizler sanat sevdalıları 4 yıldır karikatür yarışmaları yapıyoruz bu güzel başkanımızla. Her yıl mayıs ayının son haftası seçici kurul toplanıp en güzellerini seçmeye özen gösteriyoruz. Çok keyifli geçen birkaç gün masalsı olayları yaşatıyor seçici kurul üyelerine. Başkanımız Osman Gürün, Muğla’daysa kesinlikle yalnız bırakmıyor bizleri. Kültür bölümünün yorulmaz savaşçısı, kültürlü, birikimli, öz Muğlalı Ahsen Turan kardeşimiz her zaman yanımızda oluyor.

Sanata, mizaha, özellikle de karikatür sanatına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni çizerler çıkartmanın güzelliği neye değişilir ki, genç, çocuk çizerler aldıkları ödüllerle kendilerine yol çiziyorlar. Sanatın engebeli yolunda ilerlemeye Muğla’dan başlıyorlar.

Seçici kurulumuz ülkemizin yüz akı kişilerden oluşuyor. Gırgır dergisinin usta çizeri Şevket Yalaz, yine alanında usta çizerler Mehmet Selçuk, Abdülkadir Uslu, Sait Munzur, mizah yazarı Savaş Ünlü, ünü sınırlarımızı aşmış öğretim üyesi akademisyen Gürbüz Doğan Ekşioğlu… Yüzlerce karikatür içinde kılı kırk yararak seçimi yapıyoruz. Şimdiye dek tek bir eleştiri almadık. Çünkü haksızlık yapılmadı, yapmadık. Bize ters bir şey, hak eden kazanmalıdır…

Muğla Büyükşehir Belediyesi de onca yorgunluğumuzu Akyaka’da tekne turu yaptırarak gidermeye çalıştı. Bizleri her gittiğimizde bağrına basan Belediye Başkanımız Osman Gürün ve belediye çalışanlarına bin teşekkür az gelir… Gelecek yıl uluslar arası yapılacak yarışma, dünyaya açılmak da çok önemli bence…