Dişhekimliğinin en önemli amaçlarından biri,diş estetiğini korumaktır. Dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları birçok hastada önemli bir estetik sorundur.

 

     Dis rengi aynı göz ya da ten rengi gibi kişiden kişiye farklılık gösterir. Diş rengini etkileyen bir çok faktör vardır. Bunlar : Kalıtımsal etkenler, dış etkenlerin ( çay, kahve, sigara gibi ) boyaması , Gelişim çağında alınan antibiyotik ya da florür nedeni ile, Yaşlılıkla, Beslenme tarzı ile, Dişe gelen bir darbe nedeni ile olabilir.

 

     Bu renklenmelerin tedavisi BLEACHING( beyazlatma ) işlemi ile yapılıp,dişlerin mevcut renklerinden arındırılması ve daha açık bir diş tonlaması sağlanır.

 

      Beyazlatma işlemi süresince, eğer sigara içiyorsanız taşıyıcı kap-kalıp ağzınızda iken sigara içmemeniz gerekir. Ayrıca dişlerde renkleşmelere yol açabilen gıdalar ( çay-kahve... gibi ) alınmamalıdır. Tedavi sırasında en sık görülebilen problem olan hassasiyet gelişen ilaçlar sayesinde oldukça azalmıştır. Ancak, bir kaç gün içinde ortadan kalkar.  

 

    Klinikte uyguladığımız %10 konsantrasyona sahip ' carbamide perokside ' in hiçbir kalıcı zarara yol açmadığı çeşitli çalışmalarla kanıtlanmıştır . Ancak daha yüksek konsantrasyonlar - özellikle hassasiyet açısından - dikkatle kullanılmalıdır. Piyasada satılan beyazlatacı adı altındaki solusyonlar ‘ın kullanılmaması tavsiye olunur.Çünki hekim kontrolünde uygulanmayan bir tedavidişler üzerinde kalıcı pöröziteye ve diş etleri üzeride yanıklara yol açabilir.Buda dişlerin ileride daha kolay çürümesine  ve renklenmesine yol açabilir.

 

     Hemen herkese beyazlatma tedavisi uygulanabilir. Ancak hamile ya da emziren anneler ile çocuklarda yeterli araştırmalar olmadığından kliniğimizde bu hastalara beyazlatma tedavisi uygulanmamaktadır. Yaklasik %10 luk bir hasta grubunda başarı elde edilemeyebilir. Bu nedenle beyazlatma hizmeti veren bir diş hekiminin fikrini sormak faydalı olacaktır.