Akşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, çocukların can güvenliğinin söz konusu olması nedeniyle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamındaki yasal sorumluluklar doğrultusunda ekiplerin gecikmeden olay yerine ulaştığı belirtildi.

Olay sırasında görevli belediye personelinin fiziki saldırıya ve hakarete maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, Akşehir’e hizmet etmek amacıyla sahada görev yapan çalışanlara yönelik bu tutumun kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Söz konusu köpeğin üzerine kayıtlı herhangi bir sahibinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, belediyenin Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi aracılığıyla ilçedeki hayvanların bakım, tedavi ve sağlıklı yaşam koşulları için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Köpeğin akıbetine ilişkin sürecin ise yetkili merciler tarafından yürütüldüğü bildirildi.

Belediye personeline yönelik saldırı nedeniyle yasal sürecin başlatıldığı, darp edilen çalışanların da şikâyetçi olduğu aktarıldı.

Açıklamanın sonunda Akşehir Belediyesi, hem çocukların hem de hayvanların güvenliği için görev yapan personelinin yanında olduğunu belirterek kamuoyuna saygıyla duyuruda bulundu.