Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı’nın ev sahipliğinde bu yıl 6.’sı gerçekleşen finallerde geleneksel ve modern okçuluk olmak üzere 2 dal ve 19 kategoride 50 ülkeden dünyanın en iyi 500 sporcusu kürsüye çıkmak için ter döktü. 27 Mayıs tarihinde başlayan ve 3 gün süren müsabakaların ardından, 29 Mayıs tarihindeki finaller sonunda dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen bir tören ile verildi.

Yapılan müsabakalar sonucu büyük erkekler geleneksel yay kategorisinde Akşehir Nasreddin Hoca Atlı Okçuluk Spor Kulübü sporcusu Osman Bacılı tüm rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu oldu.





Sıralama atışlarının ardından elemelerde Macar, Dağıstan ve İngiliz rakiplerini eleyerek finale kalan Osman Bacılı, finalde yine bir Türk okçusu olan dünya eski şampiyonu Hasan Koç ile karşılaştı. Başarılı bir final mücadelesinin ardından altın madalyayı kazanarak millî gururumuz oldu.





Kulüp adına açıklamalarda bulunan Osman Bacılı: “İstanbul’un Fethi anısına düzenlenen 6. Uluslararası Fetih Kupası Konya Bölge elemelerine 12 sporcu ile katılmıştık. Müsabakalar sonrasında 4 sporcumuz İstanbul’da yapılacak finallere katılmaya hak kazandı.



Fetih Kupası geleneksel yay kategorisinde 5 senedir birincilik kürsüsünde Türk bayrağı dalgalanmamıştı. Bu seneki en büyük mutluluğumuz Türkiye’den bir sporcunun ilk defa birinci olması ve ay yıldızlı bayrağımızı orada dalgalandırmasıydı. Bu başarı okçuluk camiasında da büyük bir sevinçle karşılandı.



Bu yarışma için yaklaşık 2 senedir yoğun bir tempoda hazırlanıyordum. Bu hazırlık sürecinde benden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Dr. Salih



Akkaya’ya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Sayın Eyüp Yılmaz’a ve çok kıymetli kulüp arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.“ dedi.