Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri gençlerimizi ve geleceğimizi zehirlemek için sokak satıcılığı yapan, uyuşturucu madde kullanan ve sevk eden şahıslarla ilgili uyuşturucuyla mücadeleye yönelik istihbarı çalışmaları kapsamında İstanbul plakalı bir aracın ilçemize uyuşturucu madde getireceğini belirledi.

Plakası belirlenen araç Konya ve Akşehir Narkotik ekibi tarafından takibe alındı. Şüpheli aracı D-300 Karayolu üzeri istasyon kavşağında durduran narkotik ekibi araçta bulunan H.A. ile H.U. yu gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde arama yapan ekipler H.U. isimli şüphelinin üzerinde bir miktar uyuşturucu bularak el koydu.

Araç ile birlikte araçta bulunan şüpheliler detaylı arama yapılmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı ile araçta ve şüphelilerin üzerinde arama yapan narkotik ekibi 477 gram skunk ile 2 gram esrar ele geçirdi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelere el koyan narkotik ekibi H.A. ve H.U. isimli iki şüpheli hakkında “Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Kullanmak ve Uyuşturucu Madde Ticareti” suçlarından işlem yaptı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli Adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu tamamlanan H.A. ve H.U. isimli iki şüpheli tutuklanma talebi ile sevk edildiği sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak Akşehir Cezaevi’ne gönderildi.