21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde, Kalehan Ecdat Bahçesi’nde gerçekleştirilecek olan yarışmayla; Mevlana ile aynı dönemde yaşamış, asıl adı Şemseddin Yusuf olan ve dünyada adına türbe yapılmış ilk aşçıbaşı olarak bilinen Ateşbaz Veli’nin ebedi istirahatgahına ev sahipliği yapan Konya’nın zengin mutfak kültürünün tanıtılması amaçlanıyor. Etkinlikte; Geleneksel Konya, Selçuklu, Mevlevi, Konya Füzyon ve Modern Türk Mutfaklarının lezzetleri yarışacak.

Yemek yapmaya gönül vermiş herkesin bir araya geldiği, profesyonel aşçıların hünerlerini gösterdiği, genç aşçıların ve halkın her kesiminin de tecrübelerini artırdığı bir organizasyon olarak düzenlenen yarışmada katılımcılar; Hijyen, Profesyonel Çalışma, Sunum ve Lezzet üzerinden değerlendirilecekler.

Jüri tarafından, toplam 100 puan üzerinden yapılacak olan değerlendirme sonucunda; 99.99 ile 90 puan kategorisine Altın Madalya ve Başarı Sertifikası, 89.99 ile 80 puan kategorisine Gümüş Madalya ve Başarı Sertifikası, 79.99 ile 70 puan kategorisine Bronz Madalya ve Başarı Sertifikası, 69.99 ile 60 puan kategorisine ise Başarı Sertifikası verilecek.