Vakfın sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşılan açıklamaya göre; Ankara’da ikamet eden hemşehrimiz, Vakıf bünyesindeki Perkün Kütüphanesi içerisinde yerini alacak olan kitapların nakliye masrafını da kendisi karşıladı.

Özer Bostanoğlu: Kariyeri ve Eserleri

Lise öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlayan Dr. Özer Bostanoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 1979 yılında mezun olmasının ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyelerinde yaklaşık 30 yıl devlet hizmetinde bulundu. Kariyer çalışmalarını ise Türkiye’deki gecekondulaşma ve Batı ülkelerindeki gettolar üzerine gerçekleştirdi.

Özer Bostanoğlu; Ankara ve İstanbul arasında başkentlik çekişmesi, İstanbul’da belediyecilik, Atatürk döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı gibi konularda hazırladığı rapor ve makaleleri ile biliniyor.

Michael Shterenshis’in “Timur ve Yahudiler” ile İngiliz akademisyen, askeri savaş tarihi konusunda uzman John D. Grainger’in “Suriye İçin Savaş 1918-1920” isimli kitaplarının çevirmenliğini yapan Bostanoğlu’nun, 2014 yılında yayımlanmış “Türk-Ulusçu Şehircilik ve Belediyecilik” adlı bir de kitabı bulunuyor.