TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında milli mücadelenin başladığı şehir Samsun’da, Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek.

Turizm alanında teknoloji entegrasyonunu, tanıtım ve sahip olunan değerlerin farkındalığının artırılmasını, bu alanda kullanılan yöntem ve metotların geliştirilmesini sağlayacak ürünlerin ortaya çıkarılmasını amaçlayan yarışmanın konu başlıkları şöyle:

“Yenilikçi Kültürel Tanıtım”, “Güvenli ve Akıllı Otelcilik”, “Dijital Kültür Oyunları”, “Sesli Turizm Asistanı”, “Sanal Cüzdan” ve “Arttırılmış Gerçeklik ile Desteklenmiş Oyunlaştırma Kurgusu.”

Yarışmaya, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilecek. Yarışma sonucunda; lise seviyesi için birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye 5 bin TL, üniversite ve üzeri seviye için birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncüye 10 bin TL para ödülü verilecek.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye; https://www.teknofest.org/tr/competitions/competition/40 adresi üzerinden ulaşılabilir.