Bakanlığın resmi internet sitesinden de paylaşılan duyuruda; bu yılki yarışmanın, 1999 yılından bu yana her yıl endüstriyel işletmelere yönelik olarak düzenlenen proje yarışmalarının 22.’si olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, yarışmanın amacının; enerji verimli endüstriyel işletmeleri ve endüstriyel işletmelerin uyguladığı enerji verimli ve çevre duyarlı uygulama projelerini ve teknolojileri ortaya çıkararak bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak, genel anlamda endüstriyel alanda enerji verimliliğini artırmak olduğu ifade edildi.

Proje Yarışması; Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri ve Enerji Verimli Endüstriyel Tesis (EVET) olmak üzere, iki ana grupta düzenleniyor. İlk grupta, endüstriyel işletmelerin mevcut sistemlerinde enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik uyguladıkları projeler değerlendirilirken, “EVET” sınıfında ise entegre proje ve başarılı işletme yönetimi uygulamaları ile birim hasıla başına tüketilen enerjideki (enerji yoğunluğu) azalma dikkate alınıyor.

Ödül almaya layık görülen endüstriyel işletmeler; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda belirleniyor. Bu işletmelerin katılım belgeleri ve/veya ödülleri; kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla yüz yüze veya çevrimiçi gerçekleştirilecek bir tören ile takdim ediliyor.