Ünlü Gastronom Şef Yunus Emre Akkor'un hazırlayıp sunduğu yemek programının Akşehir çekimleri, Akşehir Belediyesi’nin katkıları ile şehrimizin çeşitli tarihi ve turistik mekanlarında gerçekleştirildi.

Herse, Akşehir Peynir Baklavası, Akşehir Tandır Kebabı ve Akşehir Tahin Helvası’nın hazırlanmasıyla ilgili çekimler yapan ekip, Osmanlı mutfağından da sunumlara yer verdi. Akşehir’e özgü lezzetlerin yapılışına dair en ince ayrıntıya kadar dikkat edilen ve seyirciye aktarılan çekimlerde, özellikle Herse’nin bir gece önceden fırına verilişi ve sabah saatlerinde alınmasına kadar olan aşamalar da atlanmayarak detaylı biçimde çekimlerde yer aldı.

Şef Yunus Emre Akkor; Gülmece Parkı’nda bulunan dev kazanın önünde de Akşehirli hemşehrimiz Güner Aslım ile birlikte saç arası tatlısını yaparak çekimlerini gerçekleştirdi.

Program içeriğinde yörelerin el sanatlarına da yer verilirken, Akşehir’de yapılan çekimlerin bu bölümünde; Kırk Yama Sanatıyla ilgilenen hemşehrimiz Zülfiye Kaçar ile eserlerinin görüntüleri eşliğinde bir röportaj gerçekleştirildi. Anadolu kadınının el emeği göz nuru el sanatlarından olan Kırkyama’nın ödüllü temsilcisi Zülfiye Kaçar; geçmişte yoksul kesim ev kadınlarının giysilere yama yapması zorunluluğundan doğan ve dünyada patchwork olarak tanımlanan sanatıyla ilgili değerli bilgileri izleyiciyle paylaştı.

Konya’ya iki bölüm ayıran program ekibinin yaptığı çekimler, önümüzdeki haftalarda TRT 2’de izleyicisiyle buluşacak.