Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Yazar Saliha Erdim’in eşler, ebeveynler ve çocuklar arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesi için önemli detayları aktardığı söyleşide ise katılımcıların bir kısmı söyleşiyi, yoğun ilgiden dolayı koridor boşluklarına oturarak takip ettiler. Söyleşide, aile içi yaşantıdan en çok etkilenenlerin çocuklar olduğunu ifade eden Saliha Erdim, çocukların sağlıklı gelişimi için mutlu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri gerektiğini belirtti.

Teknolojinin ve sosyal medyanın da aşırı kullanılmasının aile üzerine olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan Erdim, teknoloji ve sosyal medya bağımlılığından ailelerin kurtulamaması halinde yuvalarının yıkılabileceğini söyledi. İnsan hayatının asla bir alışverişe benzetilemeyeceğini de kaydeden Saliha Erdim; “Hayat hiç bir zaman alışveriş değildir. Veriş alıştır. Eğer aldığını beğenmiyorsan ne verdiğine bakacaksın” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, söyleşi sonrasında teşekkür ettiği Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim’e bir de plaket sundu.