Akşehir’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetlilerin katıldığı açılış programında, Akşehir’e önemli hizmetlerde bulunmuş Perkün ve Bostanoğlu Ailelerinin bireyleri, özgeçmişleri okunarak yad edildi. Akşehir Akademisi Başkanı Nuri Köksal, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkmanın tek yolu okumaktır. Kütüphanemizde yer alan; romandan öyküye, şiirden tarihe, sanattan felsefeye, din ve inançtan halk kültürüne, ekonomiden eğitime kadar pek çok konu başlığındaki binlerce kitap, başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere tüm Akşehirlilerin hizmetine açılmaktadır.

Vakfın amacı; geçmişi binlerce yıl öncesine kök salan Akşehir coğrafyasının tarihi, kültürel ve doğal her türlü değerini araştırıp belgelemek, bu değerlerin yazılı, sözlü ve görsel ürünlerini derleyerek ortak bir Akşehir belleği oluşturmaktır. Ben dünya gözüyle belki görmeyeceğim ama bir gün Türkiye Cumhuriyeti’ni Akşehir Akademisi Vakfı’nın yaşamına dokunduğu bir Akşehirli yönetecektir ve o Akşehirli, şimdi açılışını yapacağımız Perkün Ailesi Kütüphanesi ve Bostanoğlu Ailesi Kitaplığı’ndan yetişecektir.”

Konuşmasında bağışçılara teşekkürlerini ileten Köksal, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’dan da Lütfi Bostanoğlu’nun adının Tekke Kent Ormanı ve Belediye Evleri bölgesinde bulunan parka yeniden verilmesini istedi.

Başkan Akkaya’nın yaptığı kısa konuşmanın ardından açılış kurdelesi, Salih Akkaya ve Nuri Köksal tarafından birlikte kesildi. Filiz ve Reha Perkün’ün maddi bağışlarıyla kurulan, Özer ve Bener Bostanoğlu’nun kitap bağışlarıyla vücut bulan yapıda, 7 bin 827 kitap yer alacak.

Akşehirlilerin de kitap bağışlayarak destek verdiği kütüphane, Pazar ve Pazartesi günleri dışında 10:00-17:00 saatleri arasında hizmet verirken öğrencilere ücretsiz yiyecek ve içecek ikramında bulunulacak.