Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden paylaşılan bilgiye göre; açılışta konuşan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Hatıra Evi’nin Türk milletinin karakter aynası olarak yaşamış Akif’in hatırasını canlı tutacağını ve nesilden nesle aktarmaya devam edeceğini söyledi.

Mehter Takımının İstiklal Marşı’nı okumasıyla başlayan etkinlikte konuşmaların ardından Hatıra Evi gezildi. Bakan Ersoy, hatıra defterine şu ifadeleri yazdı:

“Mehmet Akif Ersoy; ölümsüz eserleri, mücadeleci kişiliği, derin ilmi, örnek kişiliği ve İstiklal şairi olma özelliğiyle milletimizin gönlüne taht kurmuş, müstesna ve abide şahsiyetlerdendir. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılında Akif’in hayata gözlerini kapadığı bu daireyi Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi olarak kültür hayatımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük şairin ruhu şad olsun.”

Mekanda vatan şairinin hem eserlerini hem de ona dair kaleme alınmış eserleri bulabilecek olan ziyaretçiler; belgesel odasında yaşamını anlatan yapımı izleyecek ve ana salonda ilk yıllarından nihayetine kadar bu hayat yolculuğunu, nesneler ve eserler üzerinden tecrübe edecekler. Son olarak şiir odası, Mehmet Akif’in manevi dünyasıyla, duygu ve düşünceleriyle buluşma alanı olacak. Burada şairin seslendirilmiş şiirleri de dinlenebilecek.