Kurul toplantısında, Ilgın ve Tuzlukçu ilçe sınırları içerisinde 1247 no.lu maden ruhsatı ile Gayrı Sıhhi Müessese Ruhsat Alanı içerisinde kalan, 1. ve 3. derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescilli; Gölyaka Mahallesi’ndeki Davlarıntömbek Höyüğü, Çavuşçugöl Mahallesi’ndeki Uzunpınar Eski Yerleşim Alanı ve Konarı Mahallesi’ndeki Evrenli Höyük’ün yer aldığı 3 alanda, maden ocağı faaliyetinde bulunulmasının uygun olmadığına karar verildi.

Aynı karara göre; Gölyaka ve Konarı Camileri ile Kundullu Eski Camii ve koruma alanları içerisinde, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınmadan herhangi bir inşai ve fiziki uygulamaya gidilemeyecek.

Alınan kararlar çerçevesinde; Tuzlulçu ilçesi Çöğürlü Mahallesi sınırları içerisinde kalan Çöğürlü Yerleşim Yeri, Konarı Mahallesi sınırları içerisinde kalan Evrenli Höyük, Yunak ilçesi Ortakışla Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Ortakışla 1, 2, 3, 4 ve 5 Tümülüsleri ile Sülüklü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Gale Yerleşim Yeri, 1. ve 3. derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi.

Bu alanlarda 3 yıl içinde Koruma Amaçlı İmar Planı yapılıncaya kadar Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Şartları uygulanacak, bir kısmında bulunan kaçak kazı çukurlarına ilişkin soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunulacak.