Dönem sonu sergisinin açılışına; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci’ye vekalet eden Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İYİ Parti Akşehir Kadın Kolları Başkanı Meltem Orhan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergilenen Örgü, El Sanatları, Yağlı Boya Resim, Giyim, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Ahşap Boyama, Amigurimi, İğne Oyası ve Kağıt Rölyef çalışmaları büyük beğeni topladı.

Akşehir Şehit Osman Aydoğan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Tunçez, yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında kurumumuz tarafından açılan kurslara ait ürünlerin bir kısmı Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde sergilenmektedir. İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında KOMEK, ASEM, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, Huzurevi, Cezaevi, Gençlik Merkezi, Askeriye, Organize Sanayi, okullar, Kredi Yurtlar Kurumu, Müftülük ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 478 kurs açılmış olup bu kurslara toplam 8 bin 18 kursiyer devam etmiştir. Bu sayının 6 bin 470’i kadın bin 548’i ise erkek kursiyerlerden oluşmaktadır. Ayrıca açık ortaokul ve açık lise kurumumuz bünyesinde olan toplam 947 öğrenci bu eğitim öğretim yılında mezun olmuştur. Halen açık ortaokul ve açık lisede 3 bin 210 öğrenci kayıtlı bulunmaktadır. Kurumumuz iş ve işlemlerde yakın ilçelerimize de hizmet vermektedir.”