Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tanıtım toplantısında yaptığı ve Bakanlığın resmi internet sitesinde kamuoyu ile paylaşılan açıklamasında; “DigiKamp Dijital Dönüşüm Yarışması ile firmalarımızın ticaret süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmaları için hızlı ve yenilikçi dönüşüm fikirleri arıyoruz. Amacımız, yarışmadan çıkacak yenilikçi fikirler sayesinde ticaret süreçlerini kolaylaştırarak dijital dönüşümü sağlamak” ifadelerine yer verdi.

Bakan Pekcan; ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik olarak geliştirilecek dijital çözümler için bir arayüz vazifesi görecek olan Digikamp Dijital Dönüşüm Yarışması ile girişimcilik ekosistemini cesaretlendirerek Türkiye’den yeni Unicorn’lar çıkması için kurumsal bir altyapı oluşturmak istediklerini söyledi.

Adayların 15 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekleri yarışmanın birincisine 100 bin TL para ödülü verilirken, Silikon Vadisi’ne düzenlenecek programa da katılım hakkı tanınacak. Yarışmada ikincilik ödülü 50 bin TL, üçüncülük ödülü ise 30 bin TL olacak.