Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; “Okuma Gösterimleri” projesini hayata geçiren Devlet Tiyatrolarının birbirinden seçkin 6 eseri dijital ortama taşınarak, Bakanlığın YouTube kanalı üzerinden her hafta bir oyun paylaşılacak.

Salı günleri yüklenecek olan paylaşımlarda tiyatroseverler; okuma tiyatrosundan farklı olarak yapılan canlandırmaları da izleme olanağı bulacaklar. Seyircilere, sanatçıların projeksiyon yardımıyla perdeye yansıtılan metni okurken karakterlere nasıl hayat verdikleri gösterilecek.

Behçet Necatigil’in kaleme aldığı ‘Kadın ve Kedi’ adlı oyununu, Bilge Karasu’nun ‘Sevilmek’ adlı eseri izleyecek. Sonrasında sırasıyla; Oktay Rıfat’ın ‘Yağmur Sıkıntısı’, Vüs’at O. Bener’in ‘Ihlamur Ağacı’ ve Behiç Ak’ın ‘Fay Hattı’ ile Özen Yula’nın ‘Ay Tedirginliği’ adlı oyunları paylaşılacak.

Yerli klasik oyunların tercih edildiği Devlet Tiyatrolarının bu projesiyle, hayatında hiç tiyatroya gitmemiş ve turnelerin de ulaşamadığı yerlerdeki izleyiciler de dijital ortamdan tiyatro izleyebilecekler.