Yarışma ile 2021 Yılı Avrupa Hareketlilik Haftası’nın sloganı olan “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” doğrultusunda Akşehir’de bisiklet kullanımını teşvik etmek, bisikletli ulaşıma ve güvenliğe dikkat çekmek, kent içinde otomobiller sebebiyle bisikletlilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek, bisiklet kültürünü artırarak bu konuda farkındalık artırmak ve bisikleti fotoğraf sanatı ile birleştirmek amaçlanıyor.

Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada; alt yaş sınırı olan 14 yaşından gün almış veya daha büyük yaşta ve Akşehir’de ikamet eden vatandaşlar, 18 Eylül-15 Ekim 2021 tarihleri arasında çektikleri fotoğraflarla yarışabilecekler. Yarışmaya, her yarışmacı en fazla 3 fotoğraf ile katılabilecek. Cep telefonu, fotoğraf makinesi veya drone ile çekilmiş, siyah-beyaz ya da renkli sınırlandırması olmayan fotoğrafların, Akşehir ilçe sınırları içerisinde çekilmiş olmaları gerekiyor.

Başvuruların, sadece https://forms.gle/tT6hGxRWdD5HwE3m8 linki üzerinden yapılabileceği yarışmanın jürisi; Akşehir Belediyesi Başkanı Salih Akkaya ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile AKFAD fotoğraf sanatçıları Berna Büyükerdem, Celil Geçer ve Cafer Barış’tan oluşuyor.

İlk 3 dereceye giren yarışmacıların bisiklet ve bisiklet kaskı ile ödüllendirileceği yarışmanın sonuçları 20 Ekim 2021 tarihinde açıklanırken, ödül töreni ise 21 Ekim 2021 tarihinde yapılacak.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye, Akşehir Belediyesi resmi internet sitesi ve https://www.aksehir.bel.tr/v2/duyurular/tum-duyurular/33-kultur-ve-sosyal-isler-mudurlugu/1169-fotograf-yarismasi linki üzerinden ulaşılabilir.