Yazılacak eserlerde herhangi bir konu sınırlaması bulunmayan yarışma, 13-17 ve 18-25 yaş aralıkları olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek. Başvuruların 31 Mayıs 2022 saat 18:00’a kadar kabul edileceği yarışmaya katılmak isteyen gençler, gencizbiz.gsb.gov.tr internet adresine giriş yaparak istenen bilgileri doldurduktan sonra eserlerini ilgili bölüme yükleyecekler.

En az 3 en fazla 10 sayfadan oluşması istenen eserler, her bir kenardan 2,5 cm boşluklu sayfa düzeninde, Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto, 1,5 satır aralığı ile yazılarak Word veya PDF dosyası olarak yüklenecek. Yarışmaya sadece bir eserle bir defa katılım sağlanabilecek.

Yaratıcılık, Olay Örgüsü (Kurgu), Çevre ve Karakter Betimlemesi, Üslup (Dil ve Anlatım), İmla ve Anlatım Bozuklukları, Sanatsal İfade Yoğunluğu ve Kullanılan Kelime Dağarcığı kriterlerine göre yapılacak değerlendirme sonuçları 21 Haziran 2022 tarihinde açıklanırken, ödül töreni ise 30 Haziran 2022 tarihinde düzenlenecek.

Gençler Arası Öykü Yarışmasında her iki kategoride birinci olanlara Dizüstü Bilgisayar, ikinci olanlara Akıllı Telefon, üçüncü olanlara Akıllı Saat ve ilk 3 derece hariç olmak üzere ilk 20’ye girenlere ise 500 TL değerinde kitap hediye kartı ödülü verilecek.