Yurdun yemekhanesinde gerçekleştirilen ve ‘Biz bize Moral Gecesi’ isimli etkinlikte Akşehir Belediyesi Fasıl Grubu tarafından kısa bir müzik dinletisi sunulurken Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de gösterisi öncesinde yarenlik kültürü, geleneği ve oyunları hakkında katılımcılara bilgi aktarımında bulundu. Öncel’in konuşmasının ardından gösterilerine başlayan yarenler, üniversiteli gençlerle çalan müzik eşliğinde oyun oynadı.

Geleneksel yaren oyunlarına fincan oyunu ile başlayan yarenler, fincan oyununda ceza alan misafirle birlikte ceza oyunlarına başladılar. Acılı su içme, ibibik gububuk, manav, kabak, tekli vız vız, çiftli vız vız, tabur, tavuğu kim çaldı gibi oyunları sergileyen ve oyunlarına üniversiteli gençleri de dahil eden yarenler, izleyenlere kahkaha dolu saatler yaşattı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Eyüp Yılmaz ile Akşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Kıyıcı’nın da katıldığı ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın üniversiteli gençlere çiğköfte ikramında bulunduğu programın sonunda Akşehir KYK ve Kredi Yurtlar Müdürü Bünyamin Efe, bu özel gösteriden dolayı Başkan Akkaya, İbrahim Öncel ve Sıra Yarenleri’ne teşekkür etti.

Gençlerin, ülkenin geleceği olduğuna vurgu yapan Salih Akkaya; vize sınavı öncesi gençlerin sınav stresini atabilmeleri için böyle bir program düzenlediklerini belirterek Sıra Yarenliği kültürünün çok eskilere dayanan Ahilik kültüründen geldiğini hatırlattı. Akkaya, yarenliğin yaşatılması yönünde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.