Akşehir Belediyesi’nce hazırlanan, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Akşehir Belediyesi tarafından yürütülen Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Projesi içerisinde yer alan Tarihi Ermeni Kilisesi’nin restorasyonu tamamlandı.

Bazı illerde kültür merkezi bulunmazken Akşehir’in şu an için iki tane kültür merkezine sahip olduğunu ve kilisenin de açılmasıyla üçüncü bir kültür merkezine kavuşacağını belirten Başkan Akkaya; “Akşehir’imizdeki tarihi yapıları bir bir gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz. Gayet hummalı bir çalışma yürütülen bu tarihi mekandaki restorasyon çalışmalarımız tamamlanmış durumda. Tefrişat konusu ile ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Akşehir’imizin bir anlamda üçüncü kültür merkezi olacak ve sanat evi niteliği taşıyacak bu yapı; akustiğiyle ve barok tarzı işlemeleriyle hakikaten fevkalade bir tarihi bir eser” dedi.

“Harry Potter”, “One Day” ve “Bel Ami” gibi dünya çapında ses getiren filmlerde besteci ve aranjör olarak görev alan Youki Yamamoto’nun Akşehir’de çekimi yapılan ‘Meryem’ isimli sinema filminin de müziğini yaptığını belirten Akkaya; “Bu sanatçı, o dönemde henüz restorasyonu yapılmamış olan kilisedeki akustiği çok beğenmiş, hatta bazı ses ve müzik kayıtlarını da bu kilisenin içerisinde gerçekleştirmişti” hatırlatmasıyla, sanatsal etkinlikler açısından oldukça önemli bir faktör olan akustiğin, tarihi kilisenin en önemli özelliklerinden biri olduğunun altını çizdi.