Çekimleri Ekim ayında yapılacak olan AGA filminin yönetmeni Mevlüt Taşcı, uygulayıcı yapımcı ve görüntü yönetmeni Ayhan Şen, yardımcısı Tuğçe Durgut ve filmin senaristlerinden Savaş Şaylan, gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bölgeden beslenen ve naif bir aile hikayesini beyaz perdeye yansıtacak olan film için yaklaşık 2,5 yıllık bir hazırlık süreci yaşadıklarını belirten Mevlüt Taşcı; Akşehir’in yanı sıra Tuzlukçu ve Yunak’ta da çekim yapılacağını ve filmin, bölgenin tanıtımında ciddi bir katkısı olacağına inandıklarını söyledi. Taşcı, Akşehir adına filmden beklentilerini; “Akşehir biz filmciler için doğal bir plato gibi. Şehrimizdeki çekimler yaklaşık 1 ay sürecek. Bu da Akşehirimizin tanıtımı için oldukça yararlı olacak. Çünkü AGA, yurt içi ve yurt dışı festivalleri hedefleyen bir film. Dünyada turizm, insanların bir vesileyle görüp beğendikleri yerleri ziyaret etmek ve bir süre orada bulunmak arzularından besleniyor. Akşehir’in güzelliklerini izleyen çok sayıda insanın şehrimize geleceğinden hiç kuşkumuz yok” cümleleriyle aktardı.

Belgesel, dizi ve sinema filmi projelerinde yer alan Mevlüt Taşcı; bir yandan televizyon dizilerinde video editörlüğü yaparken bir yandan da kısa film çalışmalarını sürdürmüştü. Yalnızca kadın saçlarından alınmış birer tutam saçtan oluşan ancak binlerce örneğin bir arada bulunduğu, dünyada belki de eşi benzeri olmayan bir koleksiyon/sergiyi anlatan Bir Tutam Saç belgeseli büyük beğeni kazanmıştı.

Akşehir, Çeltik ve Yunak Belediyelerini de ziyaret eden ekip, bölge insanından tek beklentilerinin manevi destek olduğunu vurguladı.