Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bu projeyle kentin kültürünün daha yakından tanındığını söyleyen A.Barbaros Topaloğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu proje yaşadığımız bu güzel kentimizi, Akşehir’imizi öğrencilerimize daha yakından tanıtmak ve onları yaşadıkları kent kültürünü daha yakın kılmayı amaçlamıştır. Akşehir’imizi geçmişiyle şöyle bir düşündüğümüzde Nasreddin Hocası'yla, Seyyit Mahmut Hayrani’siyle, Kurtuluş Savaşı yıllarında vatan müdafaasına katkısıyla, Batı Cephesi Karargahıyla, çeşitli tarihi eserleriyle Dünyaca ünlü Akşehir Kirazıyla, yöresel yemekleriyle, tatlısıyla, türküleriyle, halk oyunlarıyla, yöresel kıyafetleriyle, Eski Akşehir Evleriyle adeta bir umman çıkar. 

Özverili bir şekilde yürüttüğümüz projede yaşadığımız bu kentteki kıymetli kültürel varlığı öğrencilerimize benimsettik ve bu kültürel varlığa sahip çıkıp onu geleceğe taşımak adına pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Akşehir’e gönül borcumuzu ödemek adına düzenlediğimiz "Akşehir’i Seviyorum, Şehrimi Tanıyorum” projesi kapsamında anaokulundan, liseye, Akşehir’deki tüm öğrencilerimiz Akşehir türkülerini ve yöresel oyunlarını tanıyıp öğrenme fırsatı buldu. Kimi öğrencimiz, Nasreddin Hoca'mızın fıkralarını anlattı. Kimi öğrencilerimiz, Akşehir sevgisini ve güzelliğini mısralarına taşıdı. Kimi öğrencimiz de, Akşehir’in doğasını birbirinden güzel fotoğraflarla ölümsüz kıldı. Öğrencilerimiz bu projeyle birlikte yaşadıkları kentin kültürünü daha yakından tanıdı. Sevdi benimsedi. Başarıyla sonuçlandırdığımız bu kıymetli projemizin uygulayıcısı olan okul idarecilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımıza süreç içerisindeyken emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca proje kapsamında aktif görev alan tüm öğrencilerimizi üstün gayretlerinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim."

Şehrimizi tanıtma anlamında projeler üretildiğini söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da; “İnanın o kadar mutluyum, o kadar gururluyum ve bir o kadar da heyecanlıyım. 2014 yılında sizlerin teveccühüyle Mevla’mın lütfuyla Belediye Başkanlığı görevi ban tevdi edildikten sonra Akşehir’imize, Nasreddin Hoca'mızın torunlarına hizmet etme yolunda yola çıktığımızda böyle bir projeyi hayal etmiştim. Öğrencilerimize, Akşehir’imizi iyi tanıtalım ki, onlara birer aidiyet bilinci kazandıralım ve üniversite öğrenimi için dışarıya gittiklerinde, Askere gittiklerinde, kurumlarda görev almak üzere farklı yerleşim yerlerine gittiklerinde Akşehir’imizi tanıtsınlar, şehrimizdeki bu güzellikleri paylaşsınlar istemiştik. Gerçekten farkında değiliz, büyük bir kültür hazinesinin içinde yaşıyoruz. Anadolu’nun her yeri ayrı güzellikteyken ayrı özelliklere de sahiptir. Akşehir’imiz birçok özelliği bir arada bulunduran Anadolu’muzun en güzel yerlerinden birisidir. Onun için Mevla’mıza şükrediyoruz. Zaman zaman Akşehir Belediyemizce öğrencilerimize yönelik kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında şehrimizi tanıtma anlamında projeler üretiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından ‘Öğrencilerin Kaleminden Akşehir’ konulu şiirler okundu ve “Miniklerin Dilinden Fıkralar” başlığı ile Nasreddin Hoca fıkraları sunuldu. Akşehir yöresi halk oyunları gösterisi ve Akşehir türkülerinin seslendirildiği koro dinletisinin ardından ödül törenine geçildi.

‘Öğrencilerin kaleminden Akşehir’ konulu İlkokullar arası şiir yazma yarışmasında Nasreddin Hoca İlkokulundan Hüseyin Salih İnan birinci, Nasreddin Hoca İlkokulundan Ece Rana Akça ikinci ve Yıldırım İlkokulundan Turgay Efe Özşarlak üçüncü,

‘Öğrencilerin kaleminden Akşehir’ konulu ortaokullar arası şiir yazma yarışmasında Atatürk Ortaokulundan Nehir Karapıçak birinci, Mualla Nigar Yamaç Ortaokulundan İpek Arslan ikinci ve 24 Ağustos Ortaokulundan Aysima Tuna üçüncü,

‘Miniklerin dilinden Fıkralar’ isimli fıkra anlatma yarışmasında Yıldırım İlkokulundan Ela Madran birinci,  Cumhuriyet İlkokulundan Göktuğ Göküş ikinci ve Nihat Dayanık İlkokulundan Hira Nur Altınsoy üçüncü,

‘Gençlerin Gözünden Akşehir’ isimli fotoğraf yarışmasında Akşehir Lisesinden Nisa Nur Kezer birinci, Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesinden Onur Kezer ikinci ve Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesinden Esila Angın üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.