Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Bilgesu Erenus tarafından yazılan oyun, Şehir Tiyatrosu sanatçılarının performansıyla 22 Kasım 2021 Pazartesi günü Akşehirli tiyatro severlerle buluşacak. Oyun, ilki saat 14:00 ve ikincisi saat 20:00’da olmak üzere 2 seans halinde Akşehir Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

1960’lı yıllarda daha iyi bir yaşam hayaliyle Türkiye’den Almanya’ya işçi akınını, önce “misafir” olarak çağrılan insanların daha sonra deformasyona uğrama ve uyumsuzluk gibi nedenlerle kovulmalarını ve aidiyet duygusu gibi örgülerle yurtsuz kalmanın hikayesini anlatan oyun, Akşehir’in yarenlik kültürüyle beraber evrensel ekonomik temelleri dile getiren konuları ele alıyor.

Evrensel ve geleneksel olabilme niteliklerini bir arada taşımasıyla bilinen “Misafir” adlı oyun; ilk olarak 1984-1985 sezonunda Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) oyuncuları ve sonrasında, aralarında İzmir Devlet Tiyatrosu’nun da bulunduğu farklı topluluklar tarafından birçok kez sahnelenmişti.