Ramazan ayı boyunca yapılan mukabelelerin Kadir Gecesi’nde yapılan hatim duası ile bitirildiğini dijital ortamda haberdar edenlerin dahil edildiği proje sonucunda yapılan çekilişle; 1 kişiye Dizüstü Bilgisayar, 3 kişiye Tablet, 5 kişiye Bisiklet, 5 Kişiye Nimetullah Nahcivanî Tefsiri, 20 kişiye Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden yüzde 50 indirim çeki ve 25 kişiye de Kur’an-ı Kerim ödülleri, törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda din görevlisi Osman Yılmaz tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Daha sonra bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; pandemi sürecini de değerlendirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Artık inşallah salgının sonuna geliyoruz. Aşılama çalışmaları ile birlikte sadece ülkemizde değil tüm dünyada etkisini kaybedecektir. Dünyada insanlık tarihine baktığımız zaman salgınların hiçbiri iki yıldan fazla sürmemiştir. Bu salgın da iki yılını dolduruyor. Bizler yine de dikkat etmeye devam edeceğiz. Bu salgın süreci bittiği anda bizlerde acı ve zahmetli bir hatıra olarak kalacaktır.

Ramazan ayımızı coşkulu olarak kutlayamadık ve geçiremedik. Hemen yanı başımızdaki coğrafyayı görüyoruz. Onlar orada sevinçli bir bayram geçiremediler. Çok şükür ki biz orucumuzu tuttuk, Bayram Namazına, Cuma namazına gidebildik. Geçmiş Ramazanlar gibi olmasa da, yine de boş geçmeyelim diye İlçe Müftülüğümüzle pandemi hassasiyetine de dikkat ederek “Akşehir Hatimlerde Buluşuyor” ismiyle bir proje tertip ettik.  Çoğunluğu camilerimizde mukabelelerle birlikte yapılan hatimler ve evlerde yapılan hatimleri dijital ortamda bitirdiğini haberdar ederek bu hatim projemize dahil ettik. İplikçi Camimizde Kadir Gecesi günü İlçe Müftülüğümüzün organizasyonuyla ve Müftümüz Ahmet Kardaş’ın kendi kıratıyla, duasıyla küçük bir hatim duası ve mevlidi şerif programı yapılmış oldu.

Yine Akşehir Belediyesi ve Akşehir Müftülüğü personelimizce Türk Sanat Müziği ve Türk Tasavvuf Musikisi konserleriyle güzel eserler icra edildi. Akşehir’imizin tanıtımıyla ilgili tarihi yerler ve camilerin tanıtımları anlamında ödüllü etkinlikler gerçekleştirildi. Paydaşlarımız olan İlçe Mili Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte birçok programlar yapmaya çalıştık.”

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından proje kapsamında yapılan başvurulardan çekiliş ile kazananlara ödülleri takdim edilirken program, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Ödül Törenine; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Ali Kemik, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Ali Gürdal, İYİ Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Galip Karaca ve AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu katıldı.