Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ihaleye ilginin yoğun olduğu görüldü. Çarşının C, D, F, H ve J Bloklarında bulunan toplam 16 taşınmaz, 621 bin lira ile 3 milyon 100 bin lira arasında bedellerle satılırken; bu taşınmazlardan 6’sı 1 milyon lira, 4’ü 1,5 milyon lira, F Blokta bir taşınmaz 2 milyon lira ve D blokta bir taşınmaz da 3 milyon lira üzerinde fiyatlarla yeni sahiplerinin oldu.

İhalede en yüksek muhammen bedellerle satışa sunulan 3 taşınmazdan, H Blokta yer alan taşınmaz için katılımcı olmazken, D Blokta bulunan ve 3,5 milyon lira muhammen bedelle satışa sunulan taşınmaz, kapalı zarf usulü verilen tekliflerin görülmesinin ardından başlayan açık artırma sonrasında, 4 milyon 360 bin liralık teklifiyle Rahmi Ergün’ün oldu.

İhalede en yüksek rakama ise, 5 milyon 900 bin lira muhammen bedelle kapalı zarf usulü teklif alınan ve sonrasında 3 katılımcının açık artırma suretiyle teklif verdiği, A Blokta bulunan taşınmazda ulaşıldı. 492 m2 alana sahip bu taşınmaz, 7 milyon 525 bin lira bedelle Bayındır İnşaat tarafından satın alındı.

Dün yapılan ihalede elde edilen gelir, 34 milyon 672 bin lira olarak kaydedildi. İhale sonrasında satışı büyük ölçüde tamamlanan Dudu Kadın Çarşısı’nda, mülkiyeti Akşehir Belediyesi’nde kalan son taşınmazlar için de ileri bir tarihte ihale yapılması bekleniyor.