İhalede ilk olarak; Doğrugöz Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 3 bin 124 m2 Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı, 3 milyon TL muhammen bedelle satışa sunuldu. İki katılımcının teklif verdiği ihalede, 3 milyon 16 bin lira teklif aşamasında katılımcılardan biri ihaleden çekilince, Belediye olarak beklentilerinin 4 milyon lira fiyata ulaşmak olduğunu belirten Başkan Salih Akkaya; diğer katılımcının belirtilen rakama yakın bir teklif veremeyeceğini beyan etmesi üzerine, Belediye Encümeni’nin yasal yetkisine dayanarak ihaleyi iptal etti.

İstasyon Mahallesi’nde bulunan 3 işyeri ile Atakent Mahallesi’nde bulunan 1 işyerinin 5’er yıllığına kiralanması ihalelerinde, yıllık muhammen bedelin 7 bin lira olarak belirlendiği İstasyon Mahallesi’ndeki işyerleri; yıllık 7 bin 300, 33 bin 500 ve 38 bin 700 lira bedellerle kiralandı.

Atakent Mahallesi’nde bulunan işyeri ise yine yıllık 7 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkarken, 5 katılımcıdan birinin 10 bin 550 lira teklifini diğer bir katılımcının 200 bin liraya çıkarması ile ihale sonuçlandı. Artışta makasın çok açık olduğuna dikkat çeken Başkan Akkaya; ihaleyi kazanan vatandaşın vazgeçmesi durumunda kendisi ve birinci dereceden yakınlarının ihaleye tekrar katılamayacağını vurguladı.

Günün son ihalesine konu olan Atakent Mahallesi’ndeki Kafeterya-Restoran-Çay Bahçesi için 3 katılımcı açık artırmaya dahil oldu. Yerleşim yerlerine yakınlığı nedeniyle söz, nişan, düğün gibi törenlerin ve canlı müzik etkinliğinin yapılamayacağı belirtilen kafeterya-restoran-çay bahçesinin 10 yıllığına kiralanması ihalesini, yıllık 12 bin lira olarak açıklanan muhammen bedelin iki katını aşan teklifiyle, yıllık 25 bin lira bedelle Burak Hasan Filiz kazandı.