25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Akşehir’de farkındalık oluşturmak amacıyla sessiz yürüyüş düzenlenecek. CHP Akşehir İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlik, 25 Kasım 2025 Salı günü saat 18.00’de Askeri Depo önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.
Açıklamada, kadına yönelik şiddetin yalnızca bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekildi. “Bu yara susarak değil; dayanışmayla, mücadeleyle ve kararlılıkla sarılabilir. Her yıl binlerce kadın şiddete uğruyor ve ne yazık ki birçoğu yaşamını kaybediyor. Biz buna alışmıyoruz, sessiz kalmıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Kadınların özgürce ve korkmadan yaşayacağı bir toplum için mücadele edeceklerini vurgulayan CHP Akşehir İlçe Başkanı Sevim Uzun, “Şiddetin değil, yaşamın tarafındayız. Her kadın yaşasın diye yürüyeceğiz.” dedi.
Yürüyüşe tüm Akşehir halkı dayanışma amacıyla davet edilirken, etkinlik sonunda Akşehir Kültür Merkezi’nde (AKM) ücretsiz film gösterimi yapılacağı bildirildi.





