Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ölümünün 78. yılı dolayısıyla Akşehir Ülkü Ocakları bir dizi etkinlik düzenledi.


Akşehir Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatı, saat 09:05'te kampüs alanındaki ATATÜRK büstü önünde toplanarak saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşının okunmasının ardından etkinlik çelenk sunulmasıyla devam etti. Ortaokul öğrencilerine Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal ATATÜRK bayrakları dağıtılarak öğrencilerle günün anlam ve önemine ilişkin sohbet gerçekleştirildi.


Akşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Şafak: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu, Başkomutan, Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN aramızdan ayrılışının yıl dönümünde derin üzüntü içerisinde olduğumuzu belirtirken, milletimize ve ATATÜRK'ÜN bizlere bırakmış olduğu mirasa sahip çıkma noktasındaki hassasiyet ve bilincimizi vurgulamak isterim. Öyle ki, yaşamış olduğu elli yedi yıla, 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan ve kocaman bir vatan bıraktı ATATÜRK.


Bizler, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, yılın her gününde olduğu gibi bu matem günde de üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdik. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Başkomutanımızın bizlere olan nasihati kulaklarımızı çınlatmaktadır: ''Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.'' Üniversite Teşkilatımız, saat 09:05'te kampüs alanındaki ATATÜRK büstü önünde toplanarak saygı duruşunda bulunmuş, İstiklal Marşı'mızı seslendirmiş ve çelenk bırakma meresimi gerçekleştirmiştir. Ardından ortaokul öğrencilerine Şanlı Türk Bayrağımızı ve Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK bayraklarını dağıtarak öğrenci kardeşlerimizle günün anlam ve önemine ilişkin bir sohbet gerçekleştirilmiştir.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem millet eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımızı bir kez daha teyit ederek; ebediyete intikal edişinin 78’inci yıl dönümünde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımızla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" dedi.