Kanun çerçevesinde, yürürlükte olan bazı Kanunlarda değişikliğe gidilen maddelerden öne çıkanlar şöyle:

*Telif hakkı sahipleri açısından alınan teknolojik önlemleri etkisiz kılmaya yönelik ürün ve araçların ticaretini veya tanıtımını yapanlar, hapis cezası ile cezalandırılacak.

*Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Gelirleri Kanunu’nun 1’inci maddesinde yer alan “elektrik enerjisi hasılatından ayrılacak paylar” ibaresi madde metninden çıkarıldı. Böylece elektrik faturalarında yer alan TRT payı alınması uygulaması sona erdirilmiş oldu.

*Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki futbol müsabakalarına ilişkin yayınların internet ortamında hukuka aykırı olarak kullanıma sunulduğunun tespit edilmesi halinde, ihlalin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile ilgili olarak erişimin engellenmesine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu karar verecek. Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışındaki futbol müsabakalarına ilişkin yayınların internet ortamında hukuka aykırı olarak kullanıma sunulduğunun tespit edilmesi halinde, hak sahipliğinin ispatı kaydıyla aynı uygulama yapılacak.

*Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlardan; Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği, Yeşilay Cemiyeti ve Yeşilay Vakfı’nda görev alanların bu aylıkları kesilmeyecek.

*Abone grupları için normal tüketim miktarına uygun bir kademe belirlenecek ve oluşan tüketim artışından kaynaklanan ilave maliyetler, bu kademe üstünde tüketim yapan abonelere yansıtılacak.

Yılbaşından sonra elektrik ve doğalgazda kademeli tarifeye geçilmesine ilişkin teklif, TBMM gündemine gelecek. Kamuoyunda, Türkiye’de ailelerin standart elektrik tüketim miktarının bu sınıflandırmada 3’üncü kademe olarak belirlendiği ve bu nedenle faturalarda artışa neden olacağı iddia ediliyor.