30 Mart 2014 mahalli idareler genel seçimlerine kadar 34 Günde 34 proje açıklayacağını belirten Salih Akkaya 3. projesini kamuoyu ile paylaştı



Ak Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya jeotermal sıcak su bulunan Gözpınarı köyü yakınlarında büyük kaplıca, seralar ve otel kompleksi yapılacağını bildirdi. Konuyla ilgili olarak partinin proje ekibi çalışmalarına başladı. 


 


AKKAYA’NIN 3. PROJESİ AÇIKLANDI


Bulunan doğal sıcak su kaynağını “Akşehir için Allah’ın verdiği büyük bir nimet” olarak nitelendiren Akkaya, işsizlik sorununa da çare olacak projenin ayrıntıları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gözpınarı köyümüzde MTA Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sondaj çalışmalarında saniyede 40 litre debide 63 santigrad derecelik jeotermal su kaynağı bulunmuştur. Bu sıcak su Konya ilinin en yüksek sıcaklık değerine sahiptir. Bu kaynak Akşehir’imiz için büyük bir nimettir. Bizim projelerimizin içinden en önemlilerinden birisi de bu sıcak su ile 4 bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı termal otel ile 17 bin metrekare sera yapmaktır. Bunu yapmak için her türlü koşul şu anda oluşmuştur.


 


OTELLER BACASIZ FABRİKADIR


Bilindiği gibi oteller bacasız fabrikadır ve hizmet sektörü olarak emek yoğun bir çalışma sistemi hakim olduğu için işsizliği önlemek ve istihdam oluşturmak için bu sektör çok önemlidir. 4 bin yatak kapasiteli bir otelde ortalama bin personelin çalışması söz konusu olabilecektir. Yine 17 bin metrekarelik seralarda organik tarım yapılması halinde onlarca çiftçi ailemize ciddi bir gelir temin edilecektir. Ayrıca vatandaşlarımızın kaplıca ihtiyaçlarını kendi memleketlerinde daha ekonomik olarak temin etmeleri sağlanacaktır”


 


AKKAYA OTEL İŞLETMECİLİĞİNDE DENEYİM SAHİBİ


Kütahya’da İl Özel İdaresi Genel Sekteri olarak görev yapan Akkaya, bu ildeki termal tesisleri işletmek üzeri kurulan anonim şirketin yönetim kurulu üyeliğini yapıyordu. Konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Akkaya, “Kütahya’da termal tesisleri işletmek üzere yüzde 64 özel idare, yüzde 34 Kütahya Belediyesi ve yüzde 2 özel sektörün oluşturduğu Dübecik A.Ş.’de Kütahya Valisi ve Kütahya Belediye Başkanı ile birlikte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım. Birçok termal tesisi yap işlet devret modeli ile halkımızın hizmetine açtık ve projelerde aktif olarak çalıştık” dedi.


Ak Parti’nin belediye Başkan Adayı Akkaya jeotermal alanında kazandığı deneyimleri Akşehir’de ilçe halkına hizmet için kullanacağını vurguladı.